Η Sony ετοιμάζει DSLR τσέπης

You are currently viewing Η Sony ετοιμάζει DSLR τσέπης

Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά μιας νέας full frame φωτογραφικής μηχανής Sony διέρρευσαν το Σαββατοκύριακο. Η νέα Sony RX1 φαίνεται ότι διαθέτει χαρακτηριστικά DSLR ενώ είναι αρκετά μικρή για να χωράει ακόμα και στην τσέπη σας.

Η νέα Sony RX1 φαίνεται ότι διαθέτει αισθητήρα full frame 24 MPixels και έρχεται με φακό Carl Zeiss των 35mm f/2.0, ενώ υποστηρίζει εύρος ISO 100-25.600 και 14-bit RAW. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά συνεχίζονται με 5 fps continuous λήψεις, σώμα κατασκευασμένο από μαγνήσιο, δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση HD, οθόνη LCD 3 ιντσών στην πίσω πλευρά και επιλογή προαιρετικών οπτικού και ηλεκτρονικού εξωτερικού viewfinder.

Παρά το μικρό της μέγεθος η φωτογραφική μηχανή της Sony, εφόσον αυτά ισχύουν, στοχεύει άμεσα στην business αγορά, κάτι που φαίνεται να υποστηρίζει και η τιμή της η οποία, σύμφωνα με τις διαρροές, θα είναι 2.800 δολάρια.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον μιας και η Sony με το παραπάνω μοντέλο θα ταράξει τα νερά στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση