Νέα compact Nikon 1 J2 με εναλλάξιμους φακούς και νέα αξεσουάρ

You are currently viewing Νέα compact Nikon 1 J2 με εναλλάξιμους φακούς και νέα αξεσουάρ

Η εκπληκτική ταχύτητα και οι έξυπνες, καινοτομικές δυνατότητες φωτογράφισης βοήθησαν την πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς της Nikon να γίνει το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα, η έξυπνη νέα Nikon 1 J2 παρουσιάζει ακόμα περισσότερες επιλογές δημιουργικής λειτουργίας, καθώς και κομψά αξεσουάρ για να παραμείνει ένα κλικ μπροστά.

Σχεδιασμένη να σκέφτεται γρήγορα και να δρα ακόμα γρηγορότερα, αυτή η εύχρηστη και κομψή φωτογραφική μηχανή έχει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να καταγράφει εντυπωσιακές φωτογραφίες και video μέσα σε ένα εξαιρετικά φορητό σώμα. Παραμένοντας συνεπής στη λογική της Nikon 1 για μια μικρή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς που είναι εξίσου εύκολο να την κρατάς όσο και να τη χρησιμοποιείς, η Nikon 1 J2 κυκλοφορεί μαζί με τον νέο φακό 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6. Ο νέος, εξαιρετικά λεπτός και compact φακός διαθέτει zoom 2.5x, με εύρος που καλύπτει τις περισσότερες καθημερινές καταστάσεις, ενώ η φωτογραφική μηχανή εξακολουθεί να γλιστρά εύκολα στην τσέπη. Παράλληλα, αξεσουάρ νέας γενιάς, όπως η αδιάβροχη θήκη WP-N1, σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή σε υποβρύχιες εξερευνήσεις.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: “Η ιδέα της Nikon 1 αποδείχθηκε μια μεγάλη επιτυχία και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτήν την τελευταία έκδοση. Όπως θα περιμένατε από μια Nikon 1, η J2 διαθέτει έναν αισθητήρα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, για να εξασφαλίσει την απόδοση που απαιτείται για εντυπωσιακές φωτογραφίες και video. Όπως κάθε Nikon 1, η νέα μηχανή προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό ταχύτητας, ποιότητας εικόνας και μεγέθους συστήματος καθώς και νέους τρόπους λήψης φωτογραφιών, με δυνατότητες όπως το Στιγμιότυπο κίνησης και ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας. Έχουμε επίσης προσθέσει νέα χρώματα που θα ικανοποιήσουν τα γούστα ολόκληρης της οικογένειας, καθώς και νέες δυνατότητες, όπως η Δημιουργική λειτουργία, που οπωσδήποτε θα γοητεύσουν αυτούς που θέλουν να αναβαθμίσουν την compact φωτογραφική μηχανή τους, αλλά και τους χρήστες D-SLR που αναζητούν κάτι πιο φορητό με καλλιτεχνικές δυνατότητες.”

Φακός 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 και αδιάβροχη θήκη WP-N1

Κυκλοφορώντας παράλληλα με τη Nikon 1 J2, η αδιάβροχη θήκη WP-N1 επιτρέπει στους λάτρεις των καταδύσεων να παίρνουν μαζί τους τη Nikon 1 J1 ή τη Nikon 1 J2 για να τραβήξουν ποιοτικές φωτογραφίες κάτω από το νερό. Είναι συμβατή με το φακό 1 NIKKOR 10-30mm f/3.5-5.6. Με ικανότητα κατάδυσης στα 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, η λευκή γυαλιστερή θήκη WP-N1 εξασφαλίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής, όπως ακριβώς θα κάνατε και στην ξηρά. Επίσης, στη σειρά Nikon 1 προστίθεται ο εξαιρετικά λεπτός compact φακός 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6, με zoom 2,5x. Η εστιακή απόσταση των 11–27,5mm καλύπτει εύκολα τις περισσότερες καθημερινές καταστάσεις, ενώ η compact σχεδίαση σάς επιτρέπει να αφήνετε το φακό πάνω στη φωτογραφική μηχανή χωρίς αυτό να σας εμποδίζει να βάζετε τη μηχανή με ευκολία στην τσέπη ή την τσάντα σας. Όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη περίσταση για φωτογραφία ή video, είστε έτοιμοι στη στιγμή. Απλώς περιστρέψτε το φακό για να ενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και συμπτύξτε τον για να την απενεργοποιήσετε. Ο φακός 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 είναι διαθέσιμος ως μεμονωμένο προϊόν σε μαύρο ή λευκό χρώμα ή ως τμήμα πρόσθετου φακού σε κιτ φωτογραφικής μηχανής σε χρώμα αντίστοιχο της Nikon 1 J2.

Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας

Δεν υπάρχει όριο στη δημιουργική ψυχαγωγία που μπορείτε να απολαύσετε με τη φωτογράφιση, χάρη στη νέα Δημιουργική λειτουργία της Nikon 1 J2. Το ειδικό κουμπί λειτουργίας σάς προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μια ποικιλία από λειτουργίες φωτογράφισης, φίλτρα και ρυθμίσεις λήψης, που μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στην προεπισκόπηση, επιτρέποντάς σας να βλέπετε το αποτέλεσμα ενός εφέ προτού τραβήξετε τη φωτογραφία. Βελτιώστε τη διάθεση με το Απαλό φίλτρο, αποτυπώστε εκτενή τοπία με τη λειτουργία Εύκολης πανοραμικής λήψης και απολαύστε έναν κόσμο που είναι πάντοτε τέλεια φωτισμένος με τη λειτουργία Νυχτερινού πορτραίτου.

Το Στιγμιότυπο κίνησης προσφέρει μια καινοτομική προσέγγιση στη φωτογράφιση. Αποτυπώνει φευγαλέες στιγμές και τις αναπαράγει κάνοντας τη φωτογραφία σας να φαίνεται ζωντανή. Παράλληλα, εγγράφει ένα video αργής ταχύτητας και μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, τα συνδυάζει άμεσα για να δημιουργήσει μια υποβλητική κινούμενη φωτογραφία, που αποτυπώνει τη στιγμή με εντυπωσιακό τρόπο. Για πρώτη φορά, μπορείτε να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο στο χρόνο, είτε πρόκειται για κύματα στην ακρογιαλιά, είτε για το χαμόγελο του καλύτερού σας φίλου, είτε για το παιδί σας που σβήνει τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του.

Μια άλλη καινοτομική δυνατότητα που στηρίζεται στην εντυπωσιακή ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής είναι ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας, ο οποίος σας βοηθά να τραβάτε τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης. Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να φωτογραφίσετε μια σκηνή δράσης, όπως, για παράδειγμα, το σκύλο σας που πιάνει το μπαλάκι ή το παιδί σας που παίζει στις κούνιες, και τελικά χάσατε την καλύτερη στιγμή, επειδή φωτογραφίσατε πολύ πριν ή πολύ αργότερα από τη συγκεκριμένη στιγμή; Η Nikon 1 J2 αναλαμβάνει να σκεφτεί όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Πατήστε το κουμπί κλείστρου μία φορά και η φωτογραφική μηχανή θα καταγράψει 20 εικόνες υψηλής ανάλυσης και θα επιλέξει αυτόματα τις πέντε καλύτερες λήψεις με βάση τις εκφράσεις του προσώπου, τη σύνθεση και την εστίαση. Στη συνέχεια, θα εμφανίσει την καλύτερη εικόνα στην οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης. Εάν δεν σας αρέσει η φωτογραφία, η φωτογραφική μηχανή σάς προτείνει άλλες λήψεις για να επιλέξετε, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα τραβήξετε κακή φωτογραφία ξανά.

Για εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν περισσότερο τη δημιουργικότητά τους, η Δημιουργική λειτουργία προσφέρει επίσης εύκολη πρόσβαση σε ρυθμίσεις PSAM.

Κορυφαία σχεδίαση φωτογραφικής μηχανής

Η προσοχή στη λεπτομέρεια δίνει στη Nikon 1 J2 μια πραγματική αίσθηση στυλ. Διατίθεται σε μια γκάμα χρωμάτων που συμπληρώνουν τη μίνιμαλ σχεδίαση, ενώ επιλεγμένα μοντέλα διαθέτουν γυαλιστερό μεταλλικό και ανάγλυφο φινίρισμα. Θέλετε κάτι πιο τολμηρό από το μαύρο; Πιο έντονο από το λευκό; Τώρα μπορείτε να διαλέξετε μέσα από έξι διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του ασημί, του κόκκινου, του ροζ και του πορτοκαλί, και να έχετε μια φωτογραφική που θα ζηλέψει κάθε φωτογράφος.

Εξασφαλίστε την καλύτερη λήψη

Χάρη στην πεντακάθαρη φωτεινή οθόνη LCD της Nikon 1 J2, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι από τη στιγμή που τραβάτε φωτογραφίες για τις οποίες αισθάνεστε υπερήφανοι, μπορείτε να τις δείτε και να τις μοιραστείτε στη βέλτιστη δυνατή ποιότητα. Με ευρεία οπτική γωνία και προστατευτικό γυαλί, η οθόνη υψηλής ανάλυσης 921.000 κουκκίδων, 7,5 cm (3 ιντσών) σάς επιτρέπει να βλέπετε κάθε λεπτομέρεια των φωτογραφιών σας και των video – είτε βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό.

Η ζωή είναι καλύτερη όταν μπορείς να ζεις τη στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη φωτογραφική μηχανή που είναι αρκετά γρήγορη, αρκετά έξυπνη και αρκετά δημιουργική για να αποτυπώνετε τη διασκέδαση μέσα στο δικό σας κόσμο, χωρίς να χάνετε το παραμικρό.

Άλλες βασικές δυνατότητες:

Πανίσχυρος επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3: παρέχει απαράμιλλα επίπεδα ταχύτητας και απόδοσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι εξοπλισμένος με δύο ισχυρούς μηχανισμούς που επεξεργάζονται εικόνες με την απίστευτη ταχύτητα των 600 megapixel ανά δευτερόλεπτο. Προσφέρει κορυφαία αποθορυβοποίηση και υποστηρίζει τις επαναστατικές λειτουργίες λήψης της φωτογραφικής μηχανής.

Σύστημα προηγμένης συνδυασμένης AF (αυτόματης εστίασης): εστιάζει τόσο γρήγορα ώστε να μπορείτε να αποτυπώσετε τις στιγμές χωρίς καθυστέρηση. Πραγματοποιεί άμεση εναλλαγή ανάμεσα στην Αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης για λαμπερά ή κινούμενα θέματα και την αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης για θέματα στατικά ή με χαμηλό φωτισμό.

Αισθητήρας εικόνας CMOS με AF εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας:
προσφέρει την απόδοση που χρειάζεστε για εντυπωσιακές φωτογραφίες και video. Προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό μεγέθους, ταχύτητας, ευαισθησίας φωτισμού, ανάλυσης και βάθους πεδίου. Επιτρέπει τη λήψη λεπτομερών φωτογραφιών 10,1 megapixel ακόμα και για θέματα που κινούνται γρήγορα σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Γρήγορη και ακριβής συνεχής λήψη: αξιοποιήστε πλήρως το σύστημα αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής για να αποτυπώσετε εικόνες υψηλής ανάλυσης ακόμα και για θέματα που κινούνται γρήγορα, με ταχύτητα έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Ή εστιάστε σε ένα σημείο και χρησιμοποιήστε την καταπληκτική ταχύτητα επεξεργασίας της φωτογραφικής μηχανής για να αποτυπώσετε εικόνες υψηλής ανάλυσης με ταχύτητα έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Προηγμένη εγγραφή video: σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία πλήρους ανάλυσης ενώ κινηματογραφείτε, χωρίς να διακόψετε την εγγραφή, ενώ μπορείτε να κινηματογραφήσετε με εξαιρετικά αργή κίνηση για να προσδώσετε δραματικό εφέ. Τα video μπορούν να εγγράφονται σε μορφή Full HD και το σύστημα Αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης διευκολύνει την αποτύπωση σπουδαίων σκηνών δράσης.

Διαισθητική λειτουργία: καθαρά μενού, φωτεινή οθόνη LCD, εύχρηστος επιλογέας λειτουργιών και ενσωματωμένο φλας.

Επεκτάσιμο σύστημα: η οικογένεια των εναλλάξιμων φακών 1 NIKKOR καλύπτει πρακτικά κάθε τύπο σκηνής, ενώ όλοι οι φακοί είναι βελτιστοποιημένοι για εγγραφή video και διαθέτουν compact σχεδίαση για κορυφαία φορητότητα.
Προσαρμογέας μοντούρας F:τοποθετείται στη μοντούρα 1 της φωτογραφικής μηχανής, προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό NIKKOR SLR. Η δοκιμή διαφορετικών φακών είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να πειραματιστείτε με τον τρόπο λήψης μιας σκηνής. Αν χρησιμοποιείτε φακούς AF-S και AF-I NIKKOR, εξακολουθείτε να μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως το απίστευτο σύστημα αυτόματης εστίασης της Nikon 1.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.