Νέα full frame Canon EOS 6D

You are currently viewing Νέα full frame Canon EOS 6D

Ήρθε η ώρα που η Canon θα αντικαταστήσει τη θρυλική Canon EOS 5D Mark III με μια νέα full frame φωτογραφική μηχανή η οποία διαθέτει όλα τα καλούδια που θέλει ο επαγγελματίας φωτογράφος και ακόμα περισσότερα, τη νέα Canon EOS 6D.

Η νέα Canon EOS 6D διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διέθετε η Canon EOS 5D Mark III ενώ καταφέρνει να έρχεται σε πιο compact διαστάσεις και επιπλέον να προσφέρει Wi-Fi, GPS και μερικά ακόμα ενδιαφέρονται specs.

Όπως και ο προκάτοχος της η νέα Canon EOS 6D διαθέτει αισθητήρα τύπου CMOS full frame των 35 χιλιοστών, ενώ ο αριθμός των MPixels έχει μειωθεί ελαφρώς στα 20,2 MPixels από τα 22,3 MPixels. Ενσωματώνει τον σχετικά νέο επεξεργαστή DIGIC 5+ της Canon χάρη στον οποίο επιτυγχένει ταχύτητα συνεχόμενων λήψεων που φτάνει τα 4,5 frame ανά δευτερόλεπτο.
Όπως αναφέραμε η νέα EOS 6D ενσωματώνει Wi-Fi και GPS και είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς EOS που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Χάρη στο  Wi-Fi είναι σε θέση να μοιράζει τις λήψεις της άμεσα με άλλες συσκευές ή ακόμα και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει και εφαρμογή για Android και iOS χάρη στην οποία μπορείτε να ελέγξετε απομακρυσμένα της EOS 6D από εκεί.

Υποστηρίζει εύρος ISO από 100 έως 25.600, ενώ αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι το εντυπωσιακό νούμερο των 102.400 για όταν θα χρειαστεί να δείτε πραγματικά μέσα στο σκοτάδι. Η λήψη video γίνεται σε ανάλυση 1080p στα 30 fps, ενώ στα 720p γίνεται στα 60 fps με χρονικό όριο σε κάθε περίπτωση τα 30 λεπτά.

Στα καταστήματα θα τη βρείτε από τον Δεκέμβριο – τουλάχιστον στις ΗΠΑ – με τιμές που για το σώμα θα ξεκινούν από τα 2.099 δολάρια, ενώ ως κιτ με το φακό Canon EF 24-105mm f/4L IS USM θα πωλείται προς 2.899 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση