Νέα full frame Sony DSLR SLT-a99

You are currently viewing Νέα full frame Sony DSLR SLT-a99

Η Sony παρουσιάζει τη full-frame α99 τη ναυαρχίδα της σειράς A-mount 35mm full-frame διαθέτει το σύστημα Dual AF και επαγγελματικά χαρακτηριστικά βίντεο.

Πλέον, οι προχωρημένοι φωτογράφοι μπορούν να εξερευνήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες της απεικόνισης full-frame, αλλά και την ταχεία απόκριση της Τεχνολογίας Ημιδιαπερατού Καθρέπτη.

Η πολυαναμενόμενη διάδοχος της κορυφαίας DSLR α900, η νέα α99 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή τεχνολογίας Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, από τη Sony, που διαθέτει αισθητήρα εικόνας full-frame 35 χλστ.

Η α99 είναι ανθεκτική και κατασκευάστηκε για να  αντιμετωπίζει σκληρές καταστάσεις. Θέτει, λοιπόν, νέα στάνταρ στην απόδοση της ψηφιακής απεικόνισης, στις δημιουργικές επιλογές, στην εργονομία – που επικεντρώνεται στο χρήστη – και στην αξιοπιστία, ώστε να ικανοποιούνται και οι πιο απαιτητικοί λάτρεις της φωτογραφίας.

Ανυπέρβλητη απόδοση ψηφιακής απεικόνισης και χρόνοι απόκρισης

Ο καινούργιος αισθητήρας full-frame Exmor CMOS με 24,3 ενεργά megapixel, τον οποίο διαθέτει μόνο η α99, συνδυάζεται με έναν πολύ εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός αισθητήρα/επεξεργαστή εγγυάται πρωτόγνωρα επίπεδα απόδοσης για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.

Η ισχύς του full-frame αισθητήρα αυξάνεται χάρη σε ένα καινούργιο ξεχωριστό πολύ-τμηματικό οπτικό φίλτρο για χαμηλές συχνότητες (low-pass). Ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ, με τη συμβολή ενός ολοκαίνουργιου front-end LSI, επεξεργάζεται μεγάλους όγκους δεδομένων σήματος εικόνας από τον αισθητήρα Exmor CMOS, σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Μαζί με έναν πολύ ισχυρό αλγόριθμο για τη μείωση του ψηφιακού θορύβου, που επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες περιοχές, επιτυγχάνει μία έξοδο 14-bit RAW, πλούσια ταξινόμηση χρωμάτων και χαμηλό ψηφιακό θόρυβο.

Ο εξελιγμένος επεξεργαστής BIONZ εκτοξεύει το μέγιστο εύρος ευαισθησίας (σε εκτεταμένη λειτουργία ευαισθησίας) σε ISO 50-25600 – ένα εύρος 9 stop. Η πρωτόγνωρη επεξεργαστική του δύναμη δίνει στην α99 τη δυνατότητα λήψης εικόνων πλήρους ανάλυσης εν ριπή, στα 6 καρέ το δευτερόλεπτο ή 10 fps σε λειτουργία λήψης υψηλής ταχύτητας Tele-zoom.

Για πρώτη φορά, το σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) 19 σημείων με 11 διασταυρούμενους αισθητήρες συμπληρώνεται από έναν αισθητήρα phase-detection AF, εστιακού επιπέδου πολλαπλών σημείων (focal plane). Με 102 σημεία αυτόματης εστίασης, αυτός ο επιπρόσθετος αισθητήρας αυτόματης εστίασης καλύπτει τον βασικό αισθητήρα εικόνων. Χάρη στη δύναμη της Τεχνολογίας Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, το μοναδικό αυτό σύστημα Dual AF επιτρέπει την πολύ γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, η οποία διατηρεί την παρακολούθηση εστίασης, ακόμα και όταν το αντικείμενο φεύγει από το κάδρο των 19 σημείων αυτόματης εστίασης.

Η α99 παρουσιάζει επίσης, για πρώτη φορά, μία προηγμένη νέα συνεχή αυτόματη εστίαση AF-D, που είναι απόλυτα αποδοτική με τα κινούμενα αντικείμενα. Το σύστημα αυτόματης εστίασης 19 σημείων παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για την εστίαση βάθους. Συμπληρώνεται από τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης focal plane 102 σημείων, , ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα τα αντικείμενα που περνάνε από το εστιακό πεδίο.

Από την αρχή, η νέα λειτουργία AF-D υποστηρίζεται από τους φακούς SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G και SAL500F4G. Σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του υλικού, θα είναι δυνατή η υποστήριξη περισσότερων φακών.

Μία νέα λειτουργία χειρισμού του εύρους αυτόματης εστίασης έρχεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εστίαση και επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν το εύρος της απόστασης που αναγνωρίζεται από το σύστημα αυτόματης εστίασης. Αυτή η έξυπνη λειτουργία βοηθά σημαντικά τη λειτουργικότητα, εάν επικεντρώνεστε σε δράση από απόσταση, μέσα από ένα συρμάτινο φράχτη, για παράδειγμα.

Κατασκευάστηκε για επαγγελματίες του video και κινηματογραφιστές

Η α99 έχει κληρονομήσει το κορυφαίο «κινηματογραφικό DNA» από τις επαγγελματικές κάμερες και τις εξαιρετικής ποιότητας βιντεοκάμερες της Sony. Η απαράμιλλη ισχύς και ευαισθησία του full frame αισθητήρα συμπληρώνεται από τα προηγμένα χαρακτηριστικά, που βελτιώθηκαν για την παραγωγή επαγγελματικών βίντεο.

Η α99 υποστηρίζει τις ανάγκες των επαγγελματιών κινηματογραφιστών, παρέχοντας προοδευτική εγγραφή βίντεο full frame Full HD 50p/25p (μετατρεπόμενο σε 60p/24p), ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του AVCHD Έκδοση 2.0. Όπως και στην α77, η λειτουργία Full-time Continuous AF Movie δίνει τη δυνατότητα ομαλής και αδιάλειπτης παρακολούθησης των κινούμενων αντικειμένων. Μεταξύ των βελτιώσεων, αναφορικά με τη λήψη ταινιών, περιλαμβάνονται η έξοδος βίντεο Full HD σε πραγματικό χρόνο μέσω HDMI, και η αδιάλειπτη εγγραφή «διπλής κάρτας» – χρησιμοποιώντας και τις δυο υποδοχές μέσων της φωτογραφικής μηχανής.

Για επιπλέον ευκολία, όταν γυρίζετε ταινίες, διαθέτει ένα αθόρυβο πολλαπλό χειριστήριο, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω ενός κουμπιού στο μπροστινό μέρος της φωτογραφικής μηχανής. Είναι, λοιπόν, δυνατή η ομαλή και αθόρυβη ρύθμιση  της διόρθωσης έκθεσης, της ευαισθησίας ISO και της φωτομέτρησης, της ταχύτητας κλείστρου, του διαφράγματος και των επιπέδων καταγραφής ήχου κατά τη λήψη βίντεο Full HD. Η διάρκεια των λήψεων τριπλασιάζεται με τη χρήση μίας νέας κάθετης λαβής, τη VG-C99AM, στην οποία χωράνε έως δυο επιπλέον μπαταρίες (βλέπε παρακάτω). Τέλος, είναι δυνατό να αλλάξετε τις μπαταρίες χωρίς να διακόψετε την εγγραφή της ταινίας σας.

Τα χαρακτηριστικά ήχου έχουν, και αυτά, βελτιωθεί σημαντικά, ώστε να πληρούν τις αυξημένες ανάγκες των σοβαρών κινηματογραφιστών. Η οθόνη για το επίπεδο του ήχου και τα ρυθμιζόμενα επίπεδα εγγραφής του ήχου συνδυάζονται με το βύσμα ακουστικών, για να σας προσφέρουν παρακολούθηση με απόλυτη ακρίβεια. Το προαιρετικό κιτ προσαρμογέα XLR-K1M προσθέτει ένα μονοφωνικό μικρόφωνο υψηλής ποιότητας και συνδέσεις XLR επαγγελματικού επιπέδου, για αξιόπιστη καταγραφή ήχου.

Ανυπέρβλητος χειρισμός για σοβαρούς φωτογράφους

Το σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder σάς προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες του αντικειμένου σας, με κάλυψη κάδρου 100% και εξαιρετική φωτεινότητα, αντίθεση, καθαρότητα και ανάλυση.

Θα απολαύσετε πλήρη προβολή 100% στην οθόνη Tru-Finder, ακόμα και αν τραβάτε με φακό DT, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για τις φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα APS-C. Η γωνία θέασης μετατρέπεται αυτόματα για εγγραφή και προβολή εικόνων. Αυτό το σκόπευτρο είναι πλήρως συμβατό με φορμά APS-C και προβάλει σκηνές, χρησιμοποιώντας ολόκληρη την οθόνη του σκοπεύτρου.

Μαζί με το Tru-Finder, υπάρχει επίσης μία οθόνη XtraFine LCD 1229 χιλιάδων dot (ισοδύναμο VGA),  με κλίση τριών κατευθύνσεων και με τεχνολογία WhiteMagic™, με την οποία τονώνεται η φωτεινότητα της οθόνης σε εξωτερικές συνθήκες.

Παρά τα επαγγελματικού επιπέδου χαρακτηριστικά της, η α99 είναι η ελαφρύτερη ψηφιακή μηχανή εναλλασσόμενων φακών full-frame 35χλστ., παγκοσμίως. Το μόλις 733 γρ. βάρος της (χωρίς το φακό και την μπαταρία) επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, ενώ το πολύ ανθεκτικό κράμα αλουμινίου στα πάνελ προσφέρει πολύ γερό, αλλά και ελαφρύ σχεδιασμό.

Τα προστατευτικά από τις καιρικές συνθήκες προφυλάσσουν τη μηχανή σας από τη σκόνη και την υγρασία, ενώ οι διακόπτες και τα κουμπιά θα αντέξουν για πολλά χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, σε σχεδόν κάθε περίσταση. Η αντοχή και η αξιοπιστία της φωτογραφικής μηχανής υπογραμμίζονται από το επανασχεδιασμένο κλείστρο, το οποίο έχει ελεγχθεί για περίπου 200.000 κύκλους χρήσης.

Τα εργονομικά χαρακτηριστικά της έχουν βελτιωθεί για ομαλή και αδιάλειπτη ροή εργασίας, που δεν διακόπτει τη δημιουργική σας εστίαση. Στις βελτιώσεις που έχουν γίνει περιλαμβάνεται και η επανασχεδιασμένη λαβή, ενώ τα σχήματα των διακοπτών και των κουμπιών διαφοροποιήθηκαν για εύκολη λειτουργία με τα ακροδάχτυλά σας, χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε το βλέμμα σας από τη σύνθεσή σας. Υπάρχει, επίσης, και ένας νέος διακόπτης για να κλειδώνει η λειτουργία της έκθεσης, ο οποίος αποτρέπει την τυχαία περιστροφή.

Το πρόσφατο σχεδιασμένο interface Quick Navi Pro, το οποίο εξελίχθηκε πάνω στο αντίστοιχο των α700 και α900, παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση με το ένα χέρι στις παραμέτρους λήψης.

Επιπρόσθετα, έχετε τη δυνατότητα να λειτουργείτε τη φωτογραφική σας μηχανή μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης με υπολογιστή. Μεταξύ των λειτουργιών που υποστηρίζονται, περιλαμβάνονται η μετατροπή από λήψη φωτογραφίας σε λήψη βίντεο και η αυτόματη μεταφορά φωτογραφιών από τη φωτογραφική μηχανή στον υπολογιστή, για καλύτερη εργασία σε στούντιο.

Σχεδιάστηκαν για επαγγελματίες: νέοι φακοί και αξεσουάρ

Οι δυνατότητες απεικόνισης full-frame της α99 είναι ιδανικό συμπλήρωμα για το νέο φακό 300mm F2.8 G SSM II (SAL300F28G2). Αυτός ο φωτεινός τηλεφακός, ο οποίος σχεδιάστηκε για να ανταπεξέρχεται σε απαιτητικές εφαρμογές στα σπορ και την άγρια φύση, προσφέρει βελτιωμένο σχεδιασμό των οπτικών στοιχείων και περισσότερες δυνατότητες χειρισμού σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η Sony ανέπτυξε την επίστρωση Nano AR, η οποία διασφαλίζει άψογες φωτογραφίες και βίντεο HD με μείωση του φαινομένου αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting), και προσφέρει βελτιωμένη αντίθεση με έντονο μαύρο, ενώ το νέο κύκλωμα μονάδας οδήγησης LSI παρέχει ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση με βελτιωμένη παρακολούθηση αυτόματης εστίασης. Ο σχεδιασμός για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία καθιστά το φακό ιδανικό για τις πιο δύσκολες συνθήκες εξωτερικών λήψεων.

Επιπλέον, αυτήν την περίοδο αναπτύσσεται και ο νέος prime φακός με ευρέως διαφράγματος Carl Zeiss A-mount. Ο φακός Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM, ο οποίος βελτιώθηκε για να προσφέρει άψογα αποτελέσματα με τον αισθητήρα full frame 35mm της φωτογραφικής μηχανής, θα είναι διαθέσιμος την άνοιξη του 2013.

Στην ολοκαίνουργια κάθετη λαβή VG-C99AM, η οποία παρέχεται προαιρετικά ως επιλογή για τη α99, χωράνε ως και τρεις μπαταρίες (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας της μηχανής). Ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία, η λαβή είναι ιδανική για πολύωρες λήψεις σε στούντιο ή εξωτερικούς χώρους.

Το κορυφαίο, στη σειρά του, ισχυρό φλας HVL-F60M (GN60, σε μέτρα σε ISO 100) διαθέτει ενσωματωμένη λυχνία LED, η οποία είναι ιδανική για δημιουργικές εφαρμογές σε φωτογραφίες ή ταινίες. Στις έξυπνες λειτουργίες περιλαμβάνονται ο ασύρματος έλεγχος πολλαπλών flash και η μοναδική λειτουργία ρύθμισης της Sony Quick Shift Bounce, ενώ η λειτουργία ελέγχεται γρήγορα από το εύχρηστο σύστημα Quick Navi του φλας. Ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία, ο HVL-F60M διαθέτει έναν προσαρμογέα bounce για φλας και ένα φίλτρο μετατροπής χρωμάτων, για χρήση με φωτισμό LED. Το HVL-F60M, το οποίο είναι ιδανικό για την α99, αλλά και άλλες φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν το νέο Multi Interface Shoe, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φωτογραφικές μηχανές με Auto-lock Accessory Shoe, μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα ADP-AMA Shoe.

Ο φωτιστικός δακτύλιος HVL-RL1, ο οποίος είναι συμβατός με φακούς διαμέτρου 49χλστ. και 55χλστ., προσφέρει ιδιαίτερα αποτελεσματικό φωτισμό LED για μικρά αντικείμενα, κάτι που είναι ιδανικό για λήψεις macro. Η υψηλή στάθμη εξόδου (περίπου 700 lx/0,3μ) είναι κατά προσέγγιση τέσσερις φορές πιο φωτεινή από το προηγούμενο μοντέλο. Η φωτεινότητα ορίζεται συνεχόμενα, χωρίς βήματα, για ακριβή έλεγχο των εφέ δημιουργικού φωτισμού. Η λειτουργία μπορεί να μετατραπεί από φωτισμό πλήρους δακτυλίου, για φωτισμό χωρίς σκίαση, σε φωτισμό μισού δακτυλίου, για δημιουργία εφέ σκίασης. Ο προαιρετικός προσαρμογέας φωτός FA-MA1AM Macro Light Adaptor είναι απαραίτητος κατά τη χρήση του φωτιστικού δακτυλίου με τους φακούς SAL30M28 ή SAL50F18. Ο HVL-RL1, ο οποίος είναι συμβατός με το Multi Interface Shoe της α99, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φωτογραφικές μηχανές, που έχουν Auto-lock Accessory Shoe, μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα ADP-AMA Shoe Adaptor.

Το νέο κιτ XLR προσαρμογέα XLR-K1M πληροί τις απαιτητικές ανάγκες ήχου των επαγγελματικών ταινιών. Παρέχει δυο τερματικά XLR επαγγελματικού επιπέδου για σύνδεση της α99 με επαγγελματικά μικρόφωνα και κονσόλες μίξης ήχου. Η ευελιξία στη λειτουργία αυξάνεται από την επιλογή εισόδου MIC/LINE και την ξεχωριστή ρύθμιση επιπέδων δύο καναλιών. Το κιτ προσαρμογέα διαθέτει, επίσης, το μονοφωνικό μικρόφωνο τύπου shotgun, ECM-XM1, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών μικροφώνων. Για τη χρήση του XLR-K1M με την α99, είναι απαραίτητο ένα προαιρετικό bracket.

Με το τηλεχειριστήριο RMT-DSLR2 είναι δυνατή η ασύρματη απελευθέρωση του κλείστρου για φωτογραφίες και ο ασύρματος έλεγχος για έναρξη και διακοπή λήψης βίντεο. Εκτός από την α99, είναι συμβατό και με άλλες φωτογραφικές μηχανές τύπου Alpha, με φακούς A-mount και E-mount, οι οποίες περιλαμβάνουν δέκτη τηλεχειριστηρίου.

Το σακίδιο LCS-BP3 σχεδιάστηκε για να σας ξεκουράζει στη μεταφορά και να καλύπτει τις υψηλές ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων. Χωράει το σώμα της φωτογραφικής μηχανής α99, την κάθετη λαβή και το συνδεδεμένο τηλεφακό, μαζί με 3-4 επιπλέον φακούς, κάποια αξεσουάρ και έναν φορητό υπολογιστή με οθόνη 15,5”.

Ο προσαρμογέας ADP-MAA είναι το νέο shoe adaptor, το οποίο επιτρέπει στις φωτογραφικές μηχανές με Multi Interface Shoe2 να χρησιμοποιούνται με Auto-lock Accessory Shoe. Αντίστροφα, ο προσαρμογέας ADP-AMA shoe adaptor δίνει τη δυνατότητα σε φωτογραφικές μηχανές με Auto-lock Accessory Shoe να χρησιμοποιούνται με αξεσουάρ Multi Interface Shoe.

Το ημίσκληρο προστατευτικό φύλλο οθόνης PCK-LM14 προφυλάσσει την οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής από τη σκόνη και τις γρατσουνιές. Διατίθεται με ένα ξεχωριστό προστατευτικό φύλλο για το επάνω μέρος της οθόνης.

Η νέα κάρτα μνήμης SDXC UHS-I της Sony, η SF-64UX(64GB), με συμβατότητα πολύ υψηλής ταχύτητας διασύνδεσης (UHS-I), προσφέρει πολύ υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς έως 94MB/s (ανάγνωση) και 43MB/s (εγγραφή). Η κάρτα SF-64UX είναι ιδανική για λήψεις εν ριπή με την α99, για να μη χάνετε ούτε στιγμή. Προσφέρει επίσης γρήγορες ταχύτητες δεδομένων στη μεταφορά περιεχομένου, όπως μεγάλες εικόνες RAW ή αρχεία βίντεο στον υπολογιστή σας.

Οι νέες κάρτες έχουν υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμές από τη Sony για να διασφαλιστούν τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και ακεραιότητας των δεδομένων. Επιπλέον, οι νέες κάρτες είναι ανθεκτικές στο νερό και έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Οι φωτογράφοι μπορούν πλέον να είναι ήρεμοι, εφόσον οι φωτογραφίες και τα βίντεό τους προστατεύονται χάρη στο λογισμικό File Rescue* της Sony, με το οποίο μπορούν να ανακτήσουν φωτογραφίες και βίντεο που σβήστηκαν κατά λάθος.

Η νέα φωτογραφική μηχανή full-frame με τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη α99 από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από τις αρχές Νοεμβρίου 2012.

Τεχνικές προδιαγραφές: SLT-A99

Γενικά

Τύπος φωτογραφικής μηχανής

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς

Συμβατότητα φακών

Φακός A-mount από τη Sony, επιβεβαιωμένη λειτουργία με φακούς Minolta/Konica Minolta

Αισθητήρας εικόνας

Τύπος

Αισθητήρας Exmor CMOS full frame35χλστ. (35,8 x 23,9 χλστ.)

Αριθμός pixel (ενεργών)

Περίπου 24,3 megapixel

Αριθμός pixel (σύνολο)

Περίπου 24,7 megapixel

Λόγος πλευρών αισθητήρα εικόνας

3:2

Φίλτρο χρώματος

Βασικά χρώματα κόκκινο, πράσινο, μπλε

Σύστημα κατά της σκόνης (Anti-dust)

Αντιστατική επίστρωση στο φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων και μηχανισμός μετατόπισης αισθητήρα εικόνας

Σύστημα εγγραφής (φωτογραφίες)

Φορμά εγγραφής

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Έκδ. 2.3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2.3), RAW & JPEG

Μέγεθος εικόνας (pixels) [3:2]

Full frame 35χλστ. (35,8 x 23,9 χλστ.),

 Μέγεθος L: 6000 x 4000 (24M), Μέγεθος M: 3936 x 2624 (10M), Μέγεθος S: 2640 x 1760 (4.6M)
APS-C Μέγεθος L: 3936 x 2624 (10M), Μέγεθος M: 2640 x 1760 (4.6M), Μέγεθος S: 1728 x 1152 (2.0M)

Μέγεθος εικόνας (pixels) [16:9]

Full frame 35χλστ. Μέγεθος L: 6000 x 3376 (20M), Μέγεθος M: 3936 x 2216 (8.7M), Μέγεθος S: 2640 x 1488 (3,9M)
APS-C Μέγεθος L: 3936 x 2216 (8.7M), Μέγεθος M: 2640 x 1488 (3,9M), Μέγεθος S: 1728 x 976 (1,7M)

Μέγεθος εικόνας (pixel) [Sweep Panorama]

Ευρύ: οριζόντια 12.416 x 1.856 (23M), κάθετα 5.536 x 2.160 (12M), Στάνταρ: οριζόντια 8.192 x 1.856 (15M), κάθετα 3.872 x 2.160 (8,4M)

Λειτουργίες ποιότητας εικόνας

RAW (14-bit), RAW & JPEG, JPEG Extra fine,

JPEG Fine, JPEG Standard

Εφέ εικόνας

11 τύπους εφέ (15 διαβαθμίσεις): Posterization (Έγχρωμο, Μαυρόασπρο), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Δημιουργικό στυλ

Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn leaves, Black & White, Sepia
(Αντίθεση (-3 to +3 βήματα), Κορεσμός (-3 to +3 βήματα), Οξύτητα (-3 to +3 βήματα))

Λειτουργίες δυναμικού εύρους

Off, Dynamic Range Optimiser (Auto/Level (1-5)), Auto High Dynamic Range (Auto Exposure Difference, Exposure Difference Level (1-6 EV, 1.0 EV step))

Χώρος χρώματος

sRGB, Adobe RGB

Σύστημα εγγραφής (ταινία)

Φορμά εγγραφής

AVCHD Εκδ. 2.0 (Προοδευτικό), AVCHD, MP4

Συμπίεση βίντεο

Συμβατό με AVCHD Εκδ. 2.0 / MPEG-4 AVC (H.264)

Φορμά εγγραφής ήχου

Dolby Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC, 2ch

Σύστημα εγγραφής ταινιών (AVCHD)

1920 x 1080(60p, 28M, PS)

Περίπου 28Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(50p, 28M, PS)

Περίπου 28Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(60i, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(50i, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(60i, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

1920 x 1080(50i, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

1920 x 1080 (24p, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080 (25p, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080 (24p, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

1920 x 1080 (25p, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

Σύστημα εγγραφής ταινιών (AVC MP4)

1440 x 1080 (30fps)

Περίπου 12Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

1440 x 1080 (25fps)

Περίπου 12Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

VGA (640 x 480, 30fps)

Περίπου 3 Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

VGA (640 x 480, 25fps)

Περίπου 3 Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

Λειτουργίες ταινίας

Audio Level Display, Audio Rec Level, PAL/NTSC Selector, AF Tracking Duration, Auto Slow Shutter, HDMI Info. Display

Σύστημα εγγραφής

GPS

Ναι

Μέσα αποθήκευσης

Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, SD, SDHC (πληροί το UHS-I),

SDXC (πληροί το UHS-I)

Μείωση ψηφιακού θορύβου (NR)

Μακρά έκθεση NR: Επιλέξιμη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, διαθέσιμο για ταχύτητες κλείστρου μεγαλύτερες από 1 δευτερόλεπτο.

Υψηλό NR ISO: Επιλογή Κανονικό/Χαμηλό/Απενεργοποίηση

Λειτουργία εγγραφής σε 2 κάρτες μνήμης

Ταυτόχρονη Εγγραφή (φωτογραφίες), Ταυτόχρονη  Εγγραφή (ταινία), Ταυτόχρονη Εγγραφή (φωτογραφία/ταινία), Ταξινόμηση (JPEG/RAW), Ταξινόμηση (φωτογραφία/ταινία), Αντιγραφή

Multi Frame NR

Auto/ISO 100 έως 51200

Ισορροπία του λευκού

Λειτουργίες

Auto / Daylight / Shade / Cloudy / Incandescent / Fluorescent

<Warm White / Cool White / Day White / Daylight> / Φλας / Θερμοκρασία χρώματος <2500 έως 9900K> & φίλτρο χρώματος <G7 έως M7, A7 έωςB7> / Custom <3>

Μικρο-ρύθμιση AWB

Ναι <G7 έως M7 (15 βήματα), A7 έως B7 (15 βήματα)>

Bracketing

3 καρέ, επιλογή H/L

Σύστημα εστίασης

Τύπος

TTL Phase-detection AF

Αισθητήρας εστίασης

Ανιχνευτής 1: Αισθητήρες γραμμής CCD
Ανιχνευτής 2: Αισθητήρες Focal Plane Phase Detection

Σημείο εστίασης *1

Ανιχνευτής 1: 19 σημεία (11 σημεία τύπου διασταύρωσης)
Ανιχνευτής 2: 102 σημεία βοήθειας

Εύρος ευαισθησίας

Ανιχνευτής 1: -1 έως 18 EV (ισοδύναμο με ISO 100, με φακό F2.8)

Λειτουργία εστίασης

DMF (άμεση χειροκίνητη εστίαση), Επιλέξιμη χειροκίνητη εστίαση

Λειτουργία αυτόματης εστίασης (AF) *1

Επιλογή από Single-shot AF (AF-S), Automatic AF (AF-A), Continuous AF (AF-C), Depth Map Assist Continuous AF (AF-D)

Περιοχή εστίασης

Επιλογή από Ευρυγώνια (αυτόματο, 19 σημείων)/ Ζώνη/Σημείο/Τοπικό

Λειτουργία Object Tracking

Ναι

Άλλα χαρακτηριστικά

Predictive control (AF-A, AF-C, AF-D), Focus lock, AF ON, Eye-start AF

Διάταξη φωτισμού αυτόματης εστίασης (AF)

Ενσωματωμένο, τύπος LED

Εύρος διάταξης φωτισμού αυτόματης εστίασης (AF)

Περίπου 1-7 μέτρα

Έλεγχος εύρους αυτόματης εστίασης (AF)

Ναι

Μικρο-ρύθμιση αυτόματης εστίασης (AF)

Ναι

Έλεγχος έκθεσης

Τύπος μέτρησης

Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών

Αισθητήρας μέτρησης

Αισθητήρας Exmor CMOS

Ευαισθησία μέτρησης

-2 έως 17 EV (ισοδύναμο σε ISO 100, με φακό F1.4)

Λειτουργίες

Πολυτμηματική, Κεντροβαρική, Spot

Λειτουργίες Έκθεσης

AUTO (iAUTO, Superior Auto), Programmed AE (P),

Aperture priority (A), Shutter-speed priority (S), Manual (M), Scene Selection, Sweep Panorama, Tele-zoom, Continuous Advance Priority AE, Movie (Προγραμματισμένη AE (P), Aperture priority (A) / Shutter-speed priority (S) / Manual (M) επιλέξιμο σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης)

Επιλογή σκηνής

Portrait, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night portrait, Night scene, Hand-held Twilight

Αντιστάθμιση έκθεσης

+/-5.0 EV (1/3EV, 1/2EV επιλέξιμα βήματα)

Bracketing

Bracket: Cont./Bracket: Single, με αυξήσεις 1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 2.0 EV, 3.0 EV,, 3/5 καρέ (2.0 EV, 3.0 EV : μόνο 3 καρέ) επιλέξιμο

Κλείδωμα AE

Διατίθεται με κουμπί για κλείδωμα AE. Το ΑΕ κλειδώνει όταν η εστίαση κλειδώνει σε λειτουργία πολυτμηματικής μέτρησης.

Ευαισθησία ISO (Συνιστώμενος δείκτης έκθεσης)

Φωτογραφίες: Αντίστοιχο με ISO 100-25600 (βήμα 1/3 EV), (οι αριθμοί ISO, ξεκινώντας από το ISO 50, μπορούν να οριστούν ως εκτεταμένο όριο ISO), AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο χαμηλότερο και ανώτερο όριο)
Ταινίες: Αντίστοιχο με ISO 100-6400 (βήμα 1/3 EV )  / AUTO (IΑντίστοιχο με SO 100-3200)

Σκόπευτρο

Τύπος

1,3 εκ. (τύπου 0,5) ηλεκτρονικό σκόπευτρο (χρώμα)

Αριθμός κουκίδων (dots)

2.359.296 dot

Έλεγχος φωτεινότητας

Αυτόματος/ Μη αυτόματος (3 βήματα μεταξύ -1 και +1)

Έλεγχος θερμοκρασίας χρώματος

Μη αυτόματος (5 βήματα)

Κάλυψη πεδίου

100%

Μεγέθυνση

Περίπου 0,71 x (με φακό 50mm στο άπειρο, -1m-1)

Ρύθμιση διόπτρας

-4,0 έως +3,0m-1

Σημείο ματιού

Περίπου 27χλστ. από το τμήμα του ματιού του φακού, 22χλστ. από το κάδρου του τμήματος του ματιού σε διόπτρα -1 (σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA)

Περιεχόμενα προβολής

Προβολή γραφικών / Προβολή όλων των πληροφοριών / Χωρίς προβολή πληροφοριών / Όργανο Ελέγχου Στάθμης / Ιστόγραμμα

Οθόνη LCD

Τύπος

7,5 εκ. (τύπου 3,0) μονάδα οδήγησης TFT

Αριθμός κουκίδων (dots) (σύνολο)

1.228.800

Έλεγχος φωτεινότητας

Αυτόματος/ Μη αυτόματος (5 βήματα μεταξύ -2 και +2)

Ηλιόλουστος καιρός

Ρυθμιζόμενη γωνία

Γωνία κλίσης: 140° προς το πάνω / 180° προς τα κάτω
Γωνία περιστροφής: 180° δεξιόστροφα / 90° αριστερόστροφα

Περιεχόμενα προβολής

Προβολή γραφικών / Προβολή όλων των πληροφοριών / Χωρίς προβολή πληροφοριών / Όργανο Ελέγχου Στάθμης / Ιστόγραμμα / Πληροφορίες λήψης για λειτουργία με σκόπευτρο

Quick Navi

Ναι (Quick Navi Pro)

Έλεγχος εστίασης

Ναι, Μεγέθυνση Εστίασης (35χλστ. full frame: 5,9x, 11,7x APS-C: 3,8x, 7,7x)

Peaking MF (χειροκίνητη εστίαση)

Ναι (Ρύθμιση επιπέδου: Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό/απενεργοποιημένο, Χρώμα: Λευκό/Κόκκινο/Κίτρινο

Πάνελ LCD

Επάνω πάνελ

Ναι

Face detection

Λειτουργίες

On/On (Καταγραφή Προσώπων)/Off

Καταγραφή Προσώπων/ Επιλογή Προσώπων

Ναι

Μέγιστος αριθμός ανιχνεύσιμων προσώπων

8

Auto Portrait Framing

Φωτογραφίες

Ναι

Άλλα χαρακτηριστικά

Help Guide Clock Function, Setting, Area Setting,

Shop Front Mode, Eye-Fi ready *2

Clear Image Ζουμ

Φωτογραφίες

Περίπου 2x

Ψηφιακό ζουμ

Smart zoom (Φωτογραφίες)

Μέγεθος M: Περίπου 15,5x, Μέγεθος S: περίπου 2,3x

Ψηφιακό ζουμ (Φωτογραφίες/ Ταινία)

Περίπου 4x

Ψηφιακό ζουμ (Ταινία)

Περίπου 4x

Smart Teleconverter

Smart Teleconverter

Περίπου 1,4x /2x

Κλείστρο

Τύπος

Ελέγχεται ηλεκτρονικά, κάθετο πέρασμα, εστιακό πεδίο

Ταχύτητα κλείστρου

Φωτογραφίες: 1/8000 σε 30 δευτ., Bulb
Ταινίες: 1/8000 σε 1/4 (βήμα 1/3 ), έως 1/60 σε λειτουργία AUTO (έως 1/25 σε λειτουργία Auto Slow Shutter)

Ταχύτητα συγχρονισμού φλας

1/250 δευτ.

Electronic Front Shutter Curtain

Ναι (ON/OFF)

SteadyShot INSIDE (σύστημα σταθεροποίησης εικόνας)

Τύπος

Για φωτογραφίες: Αισθητήρας εικόνας – Μηχανισμός μετατροπής, Για ταινίες: Ηλεκτρονικά

Εφέ χρωματικής απόκλισης

Ισοδύναμο με περίπου 2,5 – 4,5 βήματα σε ταχύτητα κλείστρου *Ποικίλλει σύμφωνα με τις συνθήκες λήψεις και το φακό που χρησιμοποιείται

Φλας

Έλεγχος

ADI, Pre-flash TTL

Αντιστάθμιση φλας

+/- 3,0 EV (μεταβάλλεται μεταξύ 1/3 και 1/2 βήματα EV)

Bracketing φλας

Επιλέξιμο από 0,3/0,5/0,7/2,0/3,0 βήματα EV , 3/5 καρέ (2,0/3,0 EV : μόνο 3 καρέ)

Λειτουργίες φλας

Απενεργοποίηση φλας, Αυτόματο φλας, Πίσω συγχρονισμός, Αργός συγχρονισμός, Μείωση κόκκινων ματιών (επιλογή on/off), Συγχρονισμός υψηλής ταχύτητας *3 , Ασύρματα *3

Εξωτερικό φλας

Φλας συστήματος α της Sony συμβατό με Multi Interface Shoe, σύνδεση shoe adaptor για φλας συμβατό με Auto-lock accessory shoe

Μονάδα οδήγησης

Λειτουργίες οδήγησης

Single Shooting, Continuous shooting (επιλέξιμο Υψηλό/Χαμηλό), Self-timer (επιλέξιμη καθυστέρηση 10/2 δευτ.), Bracket: Cont., Bracket: Single, White Balance bracket, DRO bracket

Ταχύτητα (κατά προσέγγιση, μέγιστη) *4

Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE: Μέγιστη, κατά προσέγγιση 10/8 fps επιλέξιμη

Λειτουργία Continuous shooting Hi:
Full frame 35χλστ.: Μέγιστο περίπου 6 fps
APS-C: Μέγιστο περίπου 7 fps

Λειτουργία Continuous shooting Lo:
Full frame 35χλστ.: Μέγιστο περίπου 2,5 fps
APS-C: Μέγιστο περίπου 2,5 fps

Αρ. εγγράψιμων* καρέ (περίπου) *4 *5

Όταν χρησιμοποιείται με κάρτα μνήμης SD (συμβατή με UHS-I)
Λειτουργία Continuous shooting Hi: Extra FINE 15, FINE 24, STD 29, RAW 15, RAW+JPEG 12
Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 20, FINE 28, STD 31, RAW 19, RAW+JPEG 18
Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 20, FINE 26, STD 28

Όταν χρησιμοποιείται με Memory Stick PRO-HG Duo
Λειτουργία Continuous shooting Hi: Extra FINE 14, FINE 18, STD 20, RAW 13, RAW+JPEG 11
Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 17, FINE 20, STD 24, RAW 17, RAW+JPEG 16
Λειτουργία Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 18, FINE 22, STD 24

Διασύνδεση

Διασύνδεση με υπολογιστή

miniB, USB υψηλής ταχύτητας (USB2.0) (Μαζική αποθήκευση (Multi LUN), MTP, PC remote)

Sync. Terminal

Ναι

Έξοδος HD

HDMI mini connector (Type-C), BRAVIA Sync (link menu), PhotoTV HD

Multi Interface Shoe *6

Ναι

Auto-lock Accessory Shoe

Ναι (με παρεχόμενο shoe adaptor)

Τερματικό μικροφώνου

Ναι (3,5 χλστ. στερεοφωνικό βύσμα mini)

Είσοδος DC Terminal

Ναι

Ενσύρματα

Ναι

Είσοδος ακουστικών

Ναι (3,5 χλστ. στερεοφωνικό βύσμα mini)

Σύνδεση κάθετης λαβής

Ναι

Συμβατό λειτουργικό σύστημα (σύνδεση USB)

Windows XP *7  SP3, Windows Vista *8  SP2, Windows 7 SP1, Mac OS X (v10.3-v10.8)

Ήχος

Μικρόφωνο

Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο ή ECM-ALST1 (με παρεχόμενο shoe adaptor) / ECM-CG50 / XLR-K1M (πωλείται χωριστά)

Ηχείο

Ενσωματωμένο, μονοφωνικό, Ρυθμίσεις έντασεις σε 8 βήματα

Εκτύπωση

Συμβατά πρότυπα

Exif Print, Print Image Matching III, DPOF setting

Αντιστάθμιση φακών

Αντιστάθμιση φακών

Περιφερειακή σκίαση, Χρωματική απόκλιση, Αλλοίωση

Ισχύς

Μπαταρία

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FM500H

Φωτογραφίες

Περίπου 410 λήψεις (σκόπευτρο) / περίπου 500 λήψεις (οθόνη LCD) (Μετρήσεις CIPA)

Ταινίες *9

Περίπου 155 λεπτά με το σκόπευτρο, περίπου 155 λεπτά με οθόνη LCD *9

Εξωτερική ισχύς

Τροφοδοτικό AC AC-PW10AM (πωλείται χωριστά)

Βάρος

Με την μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo

Περίπου 812 γρ.

Μόνο το σώμα

Περίπου 733 γρ.

Διαστάσεις

Χλστ. (ΠxΥxΒ) χωρίς τις προεξοχές

Περίπου 147 × 111,2 × 78,4 χλστ

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.