Τα Sony World Photography Awards 2018 ανανεώνονται με νέες κατηγορίες και ευκαιρίες

You are currently viewing Τα Sony World Photography Awards 2018  ανανεώνονται με νέες κατηγορίες και ευκαιρίες

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα Sony World Photography Awards 2018, έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κόσμο για 11η συνεχή χρονιά.

Η 11η χρονιά των Βραβείων χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή δύο νέων και απαιτητικών υποκατηγοριών στην κατηγορία για τους Επαγγελματίες, την υποκατηγορία «Δημιουργικότητά» και την «Ανακάλυψη», καθώς μια νέα σημαντική ευκαιρία για τους βραβευθέντες, την εξασφάλιση επιχορήγησης για μελλοντικά φωτογραφικά έργα.

Μία δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας, τα Sony World Photography Awards αποτελούν μία έγκυρη «φωνή» στο χώρο, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας παγκοσμίως. Εξυμνώντας την ωραιότερη σύγχρονη φωτογραφία από τη χρονιά που πέρασε, τα βραβεία δίνουν μεγάλη έκθεση, δυνατότητα προβολής και ευκαιρίες σε φωτογράφους ανά τον κόσμο, σε ετήσια βάση.

Οι νέες υποκατηγορίες, «Δημιουργικότητα» και «Ανακάλυψη», σχεδιάστηκαν για να αγκαλιάσουν τους φωτογράφους που εργάζονται για την εξέλιξη του μέσου. Σε αυτές τις κατηγορίες, οι κριτές θα αναζητήσουν συγκεκριμένα να βραβεύσουν, την πρωτοτυπία, τον πειραματισμό και τη φαντασία, ελπίζοντας να ανακαλύψουν κάτι που διαφορετικά θα περνούσε απαρατήρητο. Η καλλιτεχνική ιδέα, η ακεραιότητα και η τεχνική ικανότητα είναι οι βασικοί παράγοντες για τους κριτές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Σημαντικές ημερομηνίες για το 2018

4 Δεκεμβρίου 2017 – Κλείνει η κατηγορία Student Focus
4 Ιανουαρίου 2018 – Κλείνουν ο Ανοιχτός Διαγωνισμός και η Κατηγορία Νέων
1 Ιανουαρίου 2018 – Κλείνει η Κατηγορία Επαγγελματιών
27 Ιανουαρίου 2018 – Ανακοινώνεται η λίστα με τους φιναλίστ
27 Μαρτίου 2018 – Θα αποκαλυφθούν οι νικητές του Ανοιχτού Διαγωνισμού, όπως και των Εθνικών Διαγωνισμών
19 Απριλίου 2018 – Θα ανακοινωθούν ο «Φωτογράφος της Χρονιάς», όπως και οι νικητές της Επαγγελματικής κατηγορίας

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση