Διέρρευσαν τα στοιχεία 453.000 χρηστών της Yahoo

You are currently viewing Διέρρευσαν τα στοιχεία 453.000 χρηστών της Yahoo

Στοιχεία λογαριασμών περισσότερων από 453.000 χρηστών φαίνεται πως υπέκλεψαν χάκερ από κάποια υπηρεσία της Yahoo. Την είδηση έχει ήδη επιβεβαιώσει η Yahoo.

Ομάδα χάκερ με το όνομα D33Ds Company διείσδυσαν σε subdomain της Yahoo και κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους ευαίσθητα δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών της Yahoo.

Η ομάδα των χάκερ δημοσίευσε μάλιστα κείμενο με το οποίο προτρέπει τους υπεύθυνους ασφάλειας του συγκεκριμένου subdomain της Yahoo να λάβουν τα μέτρα τους για να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Η Yahoo επιβεβαιώνει πως 400.000 λογαριασμοί χρηστών διέρρευσαν την Τετάρτη, με δήλωσή της στο τεχνολογικό site TechCrunch. Η Yahoo έγινε περισσότερο συγκεκριμένη μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε και αναφέρει ότι οι λογαριασμοί που έχουν κλαπεί δεν είναι μόνο της Yahoo αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως Gmail και Hotmail και αφορά χρήστες που συνδέονταν στην υπηρεσία μέσω του Facebook.

Εμείς προληπτικά προτείνουμε να κάνετε μια αλλαγή password.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση