Η Apple ετοιμάζει εφαρμογή για τον εντοπισμό και αφαίρεση του Flashback trojan

You are currently viewing Η Apple ετοιμάζει εφαρμογή για τον εντοπισμό και αφαίρεση του Flashback trojan

Η Apple αποκάλυψε σήμερα ότι ήδη εξελίσσει εφαρμογή για τον εντοπισμό και αφαίρεση του Flashback trojan από τα περίπου 600.000 μολυσμένα συστήματα παγκοσμίως.

Η αναφορά για το επερχόμενο εργαλείο έγινε σε έγγραφο υποστήριξης που αφορά το κακόβουλο λογισμικό, ενώ το ίδιο έγγραφο προτρέπει τους χρήστες να προβούν στο update της προηγούμενης εβδομάδας για την Java.

Επιπλέον η Apple συνεργάζεται με τους ISP [πάροχοι internet] σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την απενεργοποίηση συγκεκριμένης εντολής την οποία εκμεταλλεύεται το Flashback trojan έτσι ώστε να απενεργοποιηθεί το δίκτυο ελέγχου.

Ταυτόχρονα η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες Mac OS με εκδόσεις 10.5 ή παλαιότερες να απενεργοποιήσουν την Java από τις επιλογές του browser τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση