Η Samsung επιβεβαιώνει το κενό ασφαλείας των Exynos και υπόσχεται διόρθωση

You are currently viewing Η Samsung επιβεβαιώνει το κενό ασφαλείας των Exynos και υπόσχεται διόρθωση

Το κενό ασφάλειας σε κάποιους Exynos επεξεργαστές της Samsung για το οποίο σας ενημερώσαμε, επιβεβαίωσε και η Κορεάτικη εταιρεία ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε διόρθωση του. Πότε όμως;

Το πρόβλημα όπως σας ενημερώσαμε αφορά ιδιαίτερα δημοφιλής συσκευές της εταιρείας όπως το Galaxy S II, Galaxy S III και το Galaxy Note II, αλλά και άλλες οι οποίες διαθέτουν τον επεξεργαστή Exynos. Η επιβεβαίωση από μεριάς Samsung ήρθε με τη μορφή δήλωσης στο AndroidCentral και αναφέρει πιθανό θέμα ασφάλειας το οποιο σχετίζεται με τον επεξεργαστή Exynos. Ταυτόχρονα δόθηκε η υπόσχεση κυκλοφορίας software patch για την διόρθωση του.

Το πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το software patch δεν διευκρινήστηκε και η δική μας εκτίμηση – και όχι μόνο δική μας – είναι ότι η Samsung θα πρέπει να το πράξει αυτό το συτνομότερο δυνατόν αν όχι άμεσα.

Το θετικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κάποιας εφαρμογής η οποία να εκμεταλλεύεται το κενό ασφάλειας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση