Μεγάλη επίθεση των Anonymous στο Ισραήλ

You are currently viewing Μεγάλη επίθεση των Anonymous στο Ισραήλ

Οι Anonymous σε αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας έχουν ξεκινήσει μεγάλη ψηφιακή επίθεση σε δικτυακούς τόπους του Ισραήλ.

Η επίθεση δεν είχε στόχο την προειδοποίηση όπως συνηθίζουν οι Anonymous μιας και όχι μόνο έχουν πέσει πολλά websites αλλά έχουν διαγραφεί βάσεις δεδομένων και έχουν διαρρεύσει διευθύνσεις email και κωδικοί πρόσβασης.

Η επίχειρηση φέρει το όνομα #opIsrael και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη μιας και μεταξύ άλλων έχουν διαγραφεί οι βάσεις του Ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών και της Τράπεζας της Ιερουσαλήμ. Επιπλέον περισσότερα από 600 sites είναι ήδη κάτω μετά από επιθέσεις DDoS, ενώ οι διαρροές σε emails και passwords ξεπερνούν τις 2.000.

Φαίνεται πως οι Anonymous είναι οι πρώτοι που κατάφεραν να κερδίσουν το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ στο πεδίο της μάχης, ακόμα και αν αυτό είναι ψηφιακό.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση