Πολλοί χρήστες ίσως τη Δευτέρα δεν έχουν πρόσβαση στο internet

You are currently viewing Πολλοί χρήστες ίσως τη Δευτέρα δεν έχουν πρόσβαση στο internet

Σύμφωνα με το FBI τη Δευτέρα 9 Ιουλίου  είναι πιθανόν αρκετοί ανυποψίαστοι χρήστες του internet να βρεθούν ξαφνικά χωρίς πρόσβαση σε αυτό.

Μολυσμένα συστήματα που χρησιμοποιούσαν απατεώνες στο διαδίκτυο με στόχο την προβολή διαφημίσεων σε αυτά θα είναι τα θύματα της διακοπής της υπηρεσίας τη Δευτέρα.

Το 2011 το FBI έφτασε στα ίχνη των δραστών που είχαν στήσει την παραπάνω απάτη και κατάφερε να την εξαρθρώσει. Τότε το FBI διαπίστωσε ότι τα μολυσμένα συστήματα επικοινωνούσαν με servers που είχαν στήσει οι απατεώνες έτσι ώστε να συνδεθούν σε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας τους server αυτούς αφού πρώτα τους αντικατέστησε με άλλους server οι οποίοι δεν ήταν προσβεβλημένοι από κακόβουλο λογισμικό.

Τη Δευτέρα λοιπόν αυτό το εφεδρικό σύστημα θα τεθεί εκτός λειτουργίας, οπότε όλοι αυτοί οι χρήστες, εφόσον δεν έχουν καθαρίσει το σύστημα τους, θα αποκλειστούν από τη σύνδεση τους στο internet.

Για να ελέγξει κάποιος αν το σύστημα του έχει προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό θα πρέπει να επισκεφθεί τις παρακάτω σελίδες για δωρεάν έλεγχο και καθαρισμό του συστήματος τους σε περίπτωση που αυτό είναι μολυσμένο.

DNS Changer Working Group

DNS Changer Check Up

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση