Σοβαρό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer

You are currently viewing Σοβαρό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer

Η Microsoft επιβεβαίωσε την ύπαρξη σοβαρού κενού ασφάλειας στον Internet Explorer η οποία αφορά τις εκδόσεις από την 6 έως και την 9. Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει διόρθωση για το πρόβλημα οπότε οι χρήστες καλό θα ήταν να αποφεύγουν τη χρήση των παραπάνω εκδόσεων του Internet Explorer.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση 10 του browser δεν επηρεάζεται από το πρόβλημα, το οποίο επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της και η Microsoft. Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι το κενό ασφάλειας του Internet Explorer είναι δυνατό να επιτρέψει την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, κάτι που μπορεί να επιτρέψει στον επιτιθέμενο να εκτελέσει κώδικα στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί τον Internet Explorer. Από τη Microsoft αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί λίγες ανάλογες στοχευμένες επιθέσεις μέχρι στιγμής, ενώ ήδη ομάδα της εταιρείας εργάζεται για τη δημιουργία security update το οποίο θα κλείνει το κενό ασφάλειας.

Το παραπάνω κενό ασφάλειας είναι σοβαρό αν αποφασίσει κάποιος τρίτος να το εκμεταλλευτεί και μέχρι να κυκλοφορήσουν οι ενημερώσεις ασφάλειας η μοναδική ασφάλεια του χρήστη είναι να μην χρησιμοποιεί τον Intenet Explorer. Ήδη η Γερμανική κυβέρνησή από νωρίς σήμερα το πρωί έχει κάνει σχετική σύσταση στο κοινό.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση