Το Microsoft Security Essentials αποτυγχάνει στη λήψη πιστοποίησης ασφαλείας

You are currently viewing Το Microsoft Security Essentials αποτυγχάνει στη λήψη πιστοποίησης ασφαλείας

Σαν βόμβα πρέπει να έχει σκάσει στα γραφεία της Microsoft η αποτυχία του λογισμικού ασφαλείας που παρέχει δωρεάν η εταιρεία για τα Windows, Microsoft Security Essentials αν λάβει το τελευταίο πιστοποιητικό ασφάλειας από το AV-TEST institute.

Συγκεκριμένα σε δοκιμές antimalware εναντίον μιας γκάμας προϊόντων το AV-TEST δεν κατάφερε να πιστοποιήσει τα AhnLab V3 Internet Security 8.0, Microsoft Security Essentials 4.1, και το PC Tools Internet Security 2012 μεταξύ συνολικά 25 προτάσεων.

Όσον αφορά το δημοφιλέστερο εξ’ αυτών, η πρόταση της Microsoft, απέτυχε να προστατέψει ικανοποιητικά το σύστημα της δοκιμής σε επιθέσεις από το Zero-day malware επιτυγχάνοντας score 71% όταν ο μέσος όρος του ανταγωνισμού πέτυχε 92%, μια διαφορά σημαντικά μεγαλύτερη.

Η εταιρεία από το Redmond πως μετά από αυστηρό έλεγχο των αποτελεσμάτων που έκανε ανακάλυψε πως μόλις το 0,0033% όσων χρησιμοποιούν το Microsoft Security Essentials χτυπήθηκαν από το εν λόγω malware. Επιπλέον η Microsoft υποστήριξε ότι οι δοκιμές του παραπάνω ινστιτούτου δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές καθημερινές προκλήσεις.

Τώρα να πούμε ο θεός να βάλει το χέρι του, η Microsoft τους προγραμματιστές της ή το ινστιτούτο να αναθεωρήσει τις δοκιμές του;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση