H Adobe παύει την διάθεση λογισμικού σε φυσική μορφή [VIDEO]

You are currently viewing H Adobe παύει την διάθεση λογισμικού σε φυσική μορφή [VIDEO]

H Adobe σχεδιάζει να σταματήσει τις πωλήσεις των Creative Suite σε κανονικές για τα ράφια των καταστημάτων συσκευασίες, διαθέτοντας τα επαγγελματικά αυτά πακέτα προσιτά για αγορά μόνο μέσω διαδικτύου ή με συνδρομή

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Adobe έκανε μια συντονισμένη προσπάθεια να “γλυκάνει” θα έλεγε κανείς το Creative Cloud περιβάλλον που διαθέτει για τους πελάτες της. Είχε προσφέρει νέα και αποκλειστικά χαρακτηριστικά τους για εκείνους που θα επέλεγαν να ενταχθούν στις cloud-based υπηρεσίες της και είχε προσθέσει και ορισμένα πακέτα λογισμικού για το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Δεδομένου ότι πολλοί φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν πια οπτικά μέσα, η ζήτηση για κανονικές συσκευασίες λογισμικού έχει αρχίσει με την πάροδο του χρόνου να εξασθενεί, έτσι η κίνηση αυτή από την Adobe δεν αποτελεί έκπληξη.

Επιπλέον μέσα στο έτος που πέρασε, η Adobe διέθεσε μέσω μίας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας με βάση το κανάλι διανομής λογισμικού της, το Creative Cloud που αναφέραμε παραπάνω, η οποία χρεώνει τον κάθε χρήστη με 50 δολάρια/μήνα και δίνει πρόσβαση σε όλο της το δημιουργικό λογισμικό.

AdCrCl960

Το λογισμικό που θα είναι τώρα διαθέσιμο μόνο ηλεκτρονικά ή μέσω συνδρομής θα περιλαμβάνει το σύνολο της σουίτας Adobe Creative, συμπεριλαμβανομένων των Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, Flash, Dreamweaver, Fireworks, Premiere Pro, After Effects, Audition, Speedgrade, Prelude και όλων των μικρότερων εφαρμογών που τις συνοδεύουν.

Σαν επιβεβαίωση αυτής της είδησης δύο από τους μεταπωλητές της Adobe, η Toolfarm και η SoftwareMedia αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους ότι από την 1η Μαΐου δεν θα παρέχουν λογισμικό της Adobe σε φυσική μορφή [CD/DVD] παρά μόνο σε ψηφιακά αντίγραφα.

TFAdDis960

Οι ενημερώσεις των προγραμμάτων δεν θα επηρεαστούν σε κανένα βαθμό από αυτήν την αλλαγή η οποία είναι κοινή και για τις δύο πλατφόρμες, Windows και Mac, στις οποίες απευθύνεται η γνωστή εταιρεία.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση