Η Boxee ενώνεται με την Samsung και καταργεί το Cloud DVR

You are currently viewing Η Boxee ενώνεται με την Samsung και καταργεί το Cloud DVR

Η ομάδα του Boxee μαζί με την ανακοίνωση για την συγχώνευση της από την Samsung έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε και τον τερματισμό της Cloud DVR υπηρεσίας της, μια υπηρεσία που αξιοποιούσαν κυρίως οι κάτοχοι των Boxee Boxes, στις 10 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση της πρόσθεσε ότι εργάζεται εντατικά με τη Samsung για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση, ειδικότερα για τους κατόχους αυτών των συσκευών.

BoxAnn960

 

Το λογισμικό του Boxee εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, ως παραλλαγή [fork] της πλατφόρμας XBMC. Στα μέσα του 2008, η Alpha έκδοση του έγινε διαθέσιμο για Mac OS, μετά για Windows και τέλος για Linux. Αποτελούσε μια σταθερή επιλογή εγκατάστασης για τους ιδιοκτήτες των πρώτων “jailbroken” Apple TVs, καθώς μπορούσε να αναπαράγει σχεδόν όλους τους τύπους αρχείων και το παραμετροποιήσιμο γραφικό περιβάλλον του ικανοποιούσε και τους πιο απαιτητικούς.

BoxInt960

Μέχρι τα μέσα του 2009, το Boxee εξασφάλισε μια επιπλέον χρηματοδότηση και άρχισε να επεκτείνεται και στον τομέα του hardware, με τα πρώτα Boxee Boxes να ανακοινώνονται στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Εκείνο το καλοκαίρι, το Boxee και το Hulu έγιναν πρωταγωνιστές μιας έντονης διαμάχης, με το Hulu να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για να εμποδίσει το Boxee να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μη εγγεγραμμένους χρήστες και εκείνους να απαντούν με την εμφάνιση διαφορών “hacks” που έδιναν πρόσβαση σε αυτές.

BoxHul960

Το 2011 η Boxee κυκλοφόρησε την εφαρμογή της για iPad, με μια πειραματική ικανότητα αναπαραγωγής, αντίστροφης μηχανικής, του πρωτοκόλλου AirPlay της Apple, αλλά μερικούς μήνες αργότερα, σταματά την υποστήριξη της desktop έκδοσης του λογισμικού της.

Κυκλοφορεί την τελευταία έκδοση του client της για το OS X, Windows και Linux στα τέλη του 2011, με πρόθεση να ασχοληθεί περισσότερο με το Boxee Box και τις iOS εφαρμογές της. Στην CES 2012, η Boxee εξήγησε ότι ο αριθμός των desktop χρηστών δεν άξιζε την διατήρηση και ανάπτυξη του λογισμικού για PCs και η εταιρεία ήθελε να επικεντρωθεί στις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Μέχρι που εμφανίστηκε στον δρόμο της η Samsung.

«Η ένωση μας με την Samsung σηματοδοτεί μια νέα εποχή, εποχή στην οποία θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε πάνω σε προϊόντα που συνδυάζουν το καλύτερο υλικό και το λογισμικό, προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και θα βοηθήσουν να διαμορφωθεί το μέλλον της τηλεόρασης”, ήταν η δήλωση της ομάδας του Boxee που στάλθηκε με email στους πελάτες της, το Σάββατο που μας πέρασε.

SamsHub960

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η Samsung ενσωμάτωσε Smart Hubs στις “έξυπνες” τηλεοράσεις της, ένα αρκετά ελκυστικό περιβάλλον ικανό να φέρει εις πέρας ένα σημαντικό αριθμό εργασιών, αλλά χωρίς να απέχει πολύ από τα υπόλοιπα Hubs των ανταγωνιστών της. Σύμφωνα με κάποιους χρήστες είναι εξωφρενικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, κουραστικό και η σύγκριση του με ένα Apple TV, ένα Roku ή ένα PS3, είναι μοιραία.

SSTV960

Η Samsung λοιπόν θέλει να βάλει στο χέρι την τεχνογνωσία του Boxee, όσον αφορά την ευκολία στην χρήση του λογισμικού και προσθέτοντας ένα βελτιωμένο Smart Hub στις συσκευές της να ξεπεράσει τα όρια που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για την τηλεόραση ως συσκευή, ως πλατφόρμα, ως υπηρεσία και να καταφέρει να την επανεφέυρει.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.