Η Microsoft καθιστά απαραίτητη την εγκατάσταση του SP1 στα Windows 7

You are currently viewing Η Microsoft καθιστά απαραίτητη την εγκατάσταση του SP1 στα Windows 7

Την απόφαση να προωθήσει για εγκατάσταση το Service Pack 1 των Windows 7 χωρίς να ρωτήσει τους κατόχους τους ενόψει παύσης υποστήριξης του αρχικού Windows 7 RTM [release to manufacturing] πακέτου που κυκλοφόρησε το 2009, πήρε η Microsoft σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους χρήστες και να κλείσει όποια κενά μπορεί να έχουν μείνει στο προηγούμενο λειτουργικό της σύστημα. 

Με αυτήν ανακοίνωση και με τις Αυτόματες Ενημερώσεις ρυθμισμένες στο Ενεργό, όποιος δεν έχει ενημερώσει το σύστημα του θα δεχθεί μια καθολική αναβάθμιση χωρίς την δυνατότητα παρέμβασης από τον χρήστη, φέρνοντας το λειτουργικό του σε επίπεδο SP1.

Υποστήριξη από την Microsoft θα παρέχεται με τακτικές αναγκαίες ενημερώσεις μέχρι και την 13η Ιανουαρίου του 2015 και με διορθώσεις ασφαλείας μέχρι και την 14η Ιανουαρίου του 2020, όπου το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα θα περάσει στο χρονοντούλαπο.

WiLiCycl960

Όσοι δεν επιθυμούν την εγκατάσταση του πακέτου αυτού θα πρέπει να απενεργοποιήσουν το Κέντρο Ενημερώσεων εντελώς, αν και το SP1 διατίθεται και σε μορφή αρχείου για να μπορεί ο χρήστης να προβεί σε εγκατάσταση όποτε εκείνος θελήσει, χωρίς να είναι λίγοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν αποφύγει αυτήν την διαδικασία ισχυριζόμενοι ότι πολλά συστήματα μετά την εγκατάσταση του κατέρρευσαν και χρειάστηκαν εγκατάσταση από την αρχή.

W7SP1DoLo960

Μέτα τις 9 Απριλίου όσοι έχουν στην κατοχή τους εγκατεστημένα Windows 7 RTM χωρίς SP1 δεν θα μπορούν να λάβουν ενημερώσεις αλλά και διορθώσεις ασφαλείας.

Για να μην βρεθείτε λοιπόν εκτεθειμένοι, όσοι έχετε ακόμα ανενημέρωτα συστήματα, δεχθείτε την ενημέρωση γιατί όπως προβλέπει και η Microsoft θα βρεθείτε σε ανάγκη αναβάθμισης στα Windows 8 συντομότερα από όσο υπολογίζετε.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση