Η Panda Security ανακοινώνει το Panda Cloud Antivirus 2.0

You are currently viewing Η Panda Security ανακοινώνει το Panda Cloud Antivirus 2.0

Η Panda Security, The Cloud Security Company, ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση 2.0 της δημοφιλούς cloud-based antivirus υπηρεσίας για οικιακούς χρήστες Panda Cloud Antivirus, τόσο στην Free όσο και στην Pro Έκδοση. Αυτή η νέα έκδοση είναι πλήρως συμβατή με τα Windows 8 Release Preview και περιλαμβάνει ένα νέο έξυπνο community-based firewall και πολλές άλλες βελτιώσεις.

Από την αρχική διάθεση το 2009, εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ωφεληθεί από τη χρήση της βραβευμένης free antivirus προστασίας με την ελάχιστη χρήση του συστήματος (Η/Υ) που το Panda Cloud Antivirus προσφέρει μέσω της τεχνολογίας Collective Intelligence.

Χάρη στη νέα new cloud-based μηχανή «καθαρισμού», το νέο Panda Cloud Antivirus 2.0 προσφέρει ακόμη καλύτερη ανίχνευση malware και περισσότερες  ικανότητες «καθαρισμού», όπως έχουν  αποδείξει τα tests γνωστών ανεξάρτητων εργαστηρίων όπως τα AV-Test.org και AV Comparatives.

Η Free Έκδοση του Panda Cloud Antivirus βελτιστοποιεί την ασφάλεια με την προσθήκη behavior-based scanning τεχνολογιών, ένα χαρακτηριστικό που ήταν μέχρι πρότινος διαθέσιμο μόνο στην Pro Έκδοση. Το Panda Cloud Antivirus 2.0 περιλαμβάνει μια σειρά βελτιώσεων προκειμένου στην ενίσχυση της άμυνας των χρηστών ενάντια στις όλο και πιο περίτεχνες και πολύπλευρες απειλές, όπως τις rogueware και ransomware, εξουδετερώνοντας τα malware που είχαν τη δυνατότητα να ξεπερνούν παλαιότερες antivirus εφαρμογές, και προσαρμόζοντας τις τεχνικές σκαναρίσματος και ευαισθησίας στο ρίσκο που εμφανίζεται από κάθε μολυσμένο στοιχείο.

Το Panda Cloud Antivirus 2.0 απομακρύνει όλα τα ίχνη των malware μετά την εξουδετέρωση, γεγονός που επαυξάνει τις ικανότητες «καθαρισμού» που διαθέτει. Επιπρόσθετα, λειτουργεί με ακόμη μικρότερη επίδραση στην απόδοση του συστήματος (Η/Υ), και σκανάρει περισσότερο από 50% ταχύτερα απ’ ότι οι προηγούμενες εκδόσεις.

«Η νέα έκδοση του Panda Cloud Antivirus βελτιώνει τα επίπεδα «καθαρισμού» και μειώνει τον καταλαμβανόμενο χώρο στη μνήμη» είπε ο Pedro Bustamante, senior research advisor της Panda Security. «Χάρη στα χρήσιμα σχόλια της beta tester community έχουμε βελτιώσει αυτό το προϊόν ακόμη περισσότερο και πάλι, προσφέροντας τη μέγιστη προστασία στον Η/Υ και τη δύναμη του «καθαρισμού» με τη μικρότερη επίδραση στην απόδοση του Η/Υ».

Panda Cloud Antivirus Pro Edition

Το Panda Cloud Antivirus Pro Edition περιλαμβάνει όλα τα τα χαρακτηριστικά της Free Έκδοσης συν ένα νέο έξυπνο community-based firewall το οποίο αυτόματα σταματά τις απόπειρες επίθεσης και τη διαρροή δεδομένων. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της προϊοντικής γραμμής, το firewall ελαχιστοποιεί τη μεσολάβηση του χρήστη αφού αυτόματα διαχειρίζεται τις εγκρίσεις της εφαρμογής βασιζόμενο στην πραγματικού χρόνου γνώση που συλλέγεται από την παγκόσμια κοινότητα χρηστών των προϊόντων της Panda Security. Το νέο firewall περιλαμβάνει ένα σύστημα ανίχνευσης εισβολής και προσαρμόζει τη συμπεριφορά του στον τύπο του δικτύου στο οποίο ο χρήσης είναι συνδεδεμένος (κατοικία, δημόσιο χώρο).

Επιπλέον, η Pro Έκδοση περιλαμβάνει 24×7 τεχνική υποστήριξη και αυτόματο USB vaccination ενάντια στις μολύνσεις, με το autorun-based malware κόστους 29,99€. Οι χρήστες του Panda Cloud Antivirus αναβαθμίζονται στην έκδοση 2.0 αυτόματα.

Για να κατεβάσετε το Panda Cloud Antivirus 2.0 δωρεάν, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Panda. Επίσης για την ανακοίνωση της έκδοσης της νέας λύσης, η Panda Security και το CNET, το φημισμένο download portal, συνεργάζονται και δίνουν δωρεάν 5.000 ετήσιες άδειες του Panda Cloud Antivirus Pro Edition.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.