Linux Deepin 2013 [VIDEO]

You are currently viewing Linux Deepin 2013 [VIDEO]

To Linux Deepin 2013, η τελευταία έκδοση της δημοφιλούς διανομής Linux που βασίζεται στο Ubuntu 13.04 Raring Ringtail, είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση. 

Αναπτύχθηκε από την κινεζική κοινότητα του Linux [Hiweed Linux/Debian] το 2004, διαθέτει ένα όμορφο περιβάλλον βασισμένο στο GNOME 3 και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε απλούς χρήστες, με επίκεντρο την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Σημαντική προσθήκη, η ενσωματωμένη αναγνώριση προσώπου του χρήστη.

Με απλό και κομψό σχεδιασμό, ευκολία στη χρήση, υποστηρίζει σχεδόν οποιοδήποτε λογισμικό που προέρχεται από τους κόλπους του Ubuntu Linux, καθώς και τα πακέτα αναβάθμισης τους. Είναι διαθέσιμο σε τρεις γλώσσες – Αγγλικά, Κινέζικα [Παραδοσιακή] και απλοποιημένα Κινέζικα.

LDiIn213960

“Εστιάζοντας στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, το Linux Deepin έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες και διάφορες καινοτομίες στην επιφάνεια εργασίας του τα τελευταία 2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ​​η διανομή μας έχει γίνει πιο ώριμη και σταθερή. Η έκδοση του 2013 έχει διατηρήσει τα καλύτερα στοιχεία των προκατόχων της, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις – πάντα με βάση τα σχόλια των χρηστών και τις προτάσεις τους – και όσοι χρησιμοποιούν κάποια παλαιότερη διανομή συνιστάται να αναβαθμίσουν στην νέα έκδοση”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που συνοδεύει το λειτουργικό σύστημα.

LDiIn313960

Υπό την ονομασία “Depth Desktop Environment”, το Linux Deepin 2013 χρησιμοποιεί ένα άκρως προσαρμοσμένο GNOME περιβάλλον ως προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας. Περιλαμβάνει επίσης το “Deepin Game Center”, μια πλατφόρμα για online παιχνίδια τα οποία βασίζονται σε flash. Αυτό το τελευταίο, βάσει εμπειρίας μας, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με σύνεση, αφού είναι γνωστό ότι ορισμένοι επιτήδειοι χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το flash για να διοχετεύσουν spyware στα συστήματα των χρηστών.

Στο Linux Deepin 2013 περιλαμβάνονται προεπιλεγμένες εφαρμογές όπως :

LibreOffice 4.0.2, Kingsoft Office 2013, Firefox 25.0.1, Thunderbird 24.1.1, Pidgin 2.10.7, Skype 4.3.0.11 και Google Chrome 31. Επιπλέον υπάρχουν εγκατεστημένα πολλά codecs καθώς και Adobe Flash, μαζί με ένα λογισμικό εγκατάστασης οδηγών για μονάδες ασύρματου δικτύου.

Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το Linux Deepin 2013 για 32bit και 64bit.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση