Τέλος εποχής για τρεις διανομές Ubuntu

You are currently viewing Τέλος εποχής για τρεις διανομές Ubuntu

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις διαφορετικές εκδόσεις του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Ubuntu θα βγουν εκτός παιχνιδιού στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με την πολιτική της Canonical, της εταιρείας που χαράζει την πορεία της διανομής, ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής για τις Ubuntu 8.04 γνωστή και ως “Hardy Heron” [LTS]Ubuntu 10.04 γνωστή και ως Lucid Lynx [LTS] και τέλος για την Ubuntu 11.10 γνωστή και ως Oneiric Ocelot, η οποία δεν καλύπτεται απο LTS [Long Term Support] και είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2011.

Ub1204960

Για να κάνουμε λίγο πιο ξεκάθαρο το τοπίο οι δύο πρώτες εκδόσεις ακολουθούσαν το πρόγραμμα υποστήριξης των τριών/πέντε χρόνων για desktop/server αντίστοιχα ενώ η τελευταία τον σταθερό 18μηνο κύκλο ζωής που έδινε μέχρι τώρα η εταιρεία στις κανονικές non-LTS εκδόσεις.

Αυτό βέβαια πλέον δεν ισχύει αφού σε προσφατη ανακοίνωση της η Canonical “έκοψε” τον κύκλο αυτό κυριολεκτικά στη μέση, αφήνοντας ένα διάστημα 9 μηνών μεταξύ των εκδόσεων.

UbLC960

Αναβάθμιση για πολλά συστήματα λοιπόν στην τρέχουσα έκδοση 12.04, αν και οι πιστοί οπαδοί του Ubuntu μαλλον βρισκονται ήδη εκεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση