Τέλος ο Firefox για iPhone και iPad

You are currently viewing Τέλος ο Firefox για iPhone και iPad

Εκεί στο Mozilla Foundation το σκέφτηκαν καλά και αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την κυκλοφορία του Firefox για iOS συσκευές. Την ευθύνη μάλιστα για αυτή την απόφαση τη ρίχνουν στην Apple και τις επιλογές της.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του Jay Sullivan, ο οποίος είναι vice president of product στο Mozilla Foundation επειδή η Apple δεν επιτρέπει τη χρήση rendering engine στο iOS πέραν εκείνης του Safari, είναι αναγκασμένοι να μην ασχοληθούν πλέον το δημοφιλές mobile λειτουργικό. Αυτό γιατί χάρη των επιλογών της Apple ο browser που θα κυκλοφορούσαν θα ήταν ουσιαστικά ο Safari με περιβάλλον Mozilla, κάτι που οι άνθρωποι του Mozilla foundation δεν θέλουν.

Ποιος θα βγει νικητής από τις επιλογές του θα το μάθουμε στο άμεσο μέλλον.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση