Το Hackstore είναι το Cydia του Mac OS

You are currently viewing Το Hackstore είναι το Cydia του Mac OS

Οι κάτοχοι κάποιας jailbroken iDevice της Apple σίγουρα γνωρίζουν το Cydia. Αντίστοιχη λύση για το Mac OS δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα, κάτι που τώρα ο Ρώσος Andrey Fedotov άλλαξε παρουσιάζοντας το Hackstore. Καταρχήν όποιος περιμένει ότι στο Hackstore θα βρει πειρατικό λογισμικό θα πρέπει να κοιτάξει αλλού. Μάλιστα στο λογότυπο του Hackstore αναφέρεται σαφώς ότι δεν θα βρει κάποιος κάτι πειρατικό εκεί. Παρόλα αυτά το interface θυμίζει επικίνδυνα εκείνο του επίσημου App Store της Apple.

Εκεί ο χρήστης του Mac OS θα βρει εφαρμογές οι οποίες είτε δεν έχουν πάρει έγκριση από την Apple για να βρίσκονται στο επίσημο App Store, είτε απλά εφαρμογές που δεν βρίσκονται για κάποιο άλλο λόγο στο επίσημο App Store. Για παράδειγμα θα εντοπίσετε δημοφιλής εφαρμογές όπως το Gimp ή το Filezilla, κάτι θετικό, από την άλλη όμως οι εφαρμογές αυτές δεν σημαίνει ότι θα δουλέψουν μια χαρά στο Mac σας. Αν δηλαδή μια εφαρμογή έχει ιδιότροπο τρόπο εγκατάστασης ή παρουσιάζει κάποια προβλήματα αυτά δεν είναι λυμένα, όπως συμβαίνει στο επίσημο App Store. Από την άλλη είναι μια εξαιρετική πρόταση για να βρείτε συγκεντρωμένες εφαρμογές.

Καλά downloads.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση