To Microsoft Office για iOS απαιτεί συνδρομή Office 365

You are currently viewing To Microsoft Office για iOS απαιτεί συνδρομή Office 365

Το Microsoft Office για iOS είναι αυστηρά για iPhone, για αρχή τουλάχιστον και η Microsoft προσφέρει πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή μόνο στους συνδρομητές του Office 365

Με αυτές τις αυστηρές προϋποθέσεις, αρκετό καιρό μετά τις αρχικές υποθέσεις που είχαν γίνει μήνες πριν για το πως και αν η Microsoft θα μετέφερε την σουίτα γραφείου της στο iOS, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν και είναι πλέον γεγονός ότι για να δείτε και να επεξεργαστείτε τα έγγραφα σας θα πρέπει να συνδεθείτε με λογαριασμό Office 365, καθώς δεν θα υπάρχει δωρεάν αυτόνομη [standalone] έκδοση ούτε για iPhone ούτε για iPad.

Offscrns960

Η εφαρμογή αποτελείται από τέσσερα τμήματα : δημιουργία νέων εγγράφων, πρόσβαση σε παλιότερα έγγραφα, υπάρχει ο φάκελος του SkyDrive και οι ρυθμίσεις. Θυμίζει την έκδοση του Windows Phone και παρέχει υποστήριξη για Word, Excel και PowerPoint. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκ νέου Word και Excel έγγραφα, αλλά δεν υπάρχει επιλογή για να δημιουργήσετε μια παρουσίαση PowerPoint απευθείας από την συσκευή σας.

Ο τρόπος επεξεργασίας των εγγράφων φαίνεται να είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με την έκδοση του Office για τα Windows Phone. Μπορεί κανείς να αναιρέσει γρήγορα τυχόν αλλαγές που επιθυμεί και να ενημερώσει τα έγγραφα του σε πραγματικό χρόνο. Στην έκδοση για Windows Phone είναι πιο δύσκολο να αναιρέσετε οποιεσδήποτε αλλαγές καθώς οι επιλογές επεξεργασίας βρίσκονται σε ξεχωριστό τμήμα της εφαρμογής.

OfScrBB960

Το Excel περιλαμβάνει και αυτό τις ίδιες επιλογές επεξεργασίας με το Word, αλλά εδώ υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, λόγω απαιτήσεων των υπολογιστικών φύλλων του. Μόλις υπογραμμίσετε τα σχετικά δεδομένα, είναι εύκολο να δημιουργήσετε πίνακες και τα διαγράμματα, τα οποία μπορείτε να εισαγάγετε σε διαφορετικές καρτέλες στο υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αρκετά βασικά φίλτρα, να κάνετε AutoSum και διαλογή των δεδομένων σας σε στήλες. Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τους τύπους και σε μεμονωμένα κελιά.

Στο PowerPoint μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο, να κρύψετε και να μετακινήσετε διαφάνειες, αλλά με μικρές δυνατότητες παραμετροποίησης. Επειδή δεν μπορείτε ουσιαστικά να δημιουργήσετε νέα έγγραφα PowerPoint, έχει μάλλον σχεδιαστεί για μια γρήγορη επισκόπηση και επεξεργασία από το τηλέφωνό σας, έτσι, για τυχόν διορθώσεις της τελευταίας στιγμής πάνω στο πρωτότυπο αρχείο.

OffItun960

Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ορισμένες επιλογές, όπως πχ. να αγοράσετε μια συνδρομή για το Office 365 ή απλά να εισέλθετε με την ήδη κατοχυρωμένη άδεια σας από την Microsoft, αν έχετε. Δυστυχώς για την Microsoft, η Apple θα λάβει την απαιτούμενη προμήθεια της για κάθε συνδρομή Office 365 που θα αγοράζεται απευθείας από το iPhone, εικάζοντας πως η προμήθεια αυτή μπορεί να φτάνει και το 30% της κανονικής συνδρομής.

Η Microsoft λέει ότι δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει εφαρμογή για το iPad, σημειώνοντας ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τα Web Apps του Office. Το Mobile Office για iPhone είναι άμεσα διαθέσιμο για τους χρήστες των ΗΠΑ και θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες χώρες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση