Zeusmos, ήρθε ο διάδοχος του Installous

You are currently viewing Zeusmos, ήρθε ο διάδοχος του Installous

Απαρηγόρητοι ήταν οι κάτοχοι iOS συσκευών την ημέρα που η γνωστή ιστοσελίδα Apptrackr ανακοίνωσε το κλείσιμο της. Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη στις φορητές συσκευές της Apple που είχαν γίνει jailbreaked.

Hackulo-Goodbye-960

Έκτοτε και περιμένοντας υπομονετικά, πρώτα για μια καλή υλοποίηση jailbreak οι χρήστες ένιωθαν εγκλωβισμένοι. Αυτή την απελπιστική κατάσταση ήρθε αρχικά να αλλάξει η ομάδα των evad3rs, ξεκλειδώνοντας το iOS 6, με το evasi0n που βρίσκεται ήδη μετά από μικροδιορθώσεις στην έκδοση 1.3.

Τώρα μια νέα εφαρμογή, η οποία έρχεται πάλι μέσω του Cydia, έρχεται μάλλον να γεμίσει το κενό που άφησε το Installous. Το όνομα αυτής Zeusmos.

Οι φίλοι των jailbreaked iPhone και iPad θα ξέρουν ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να διατεθούν στο ευρύ κοινό οι “σπασμένες” εφαρμογές. Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, κυκλοφορούν άλλοι δυο διαφορετικοί “οδοί” πρόσβασης, το vShare και το AppCake.

AppCake-Webpage-960

Και οι δυο αυτές εφαρμογές υπόσχονται να κάνουν ότι έκανε και το παλιό κάλο και οργανωμένο Apptrackr αλλά όλοι διαπίστωσαν ότι έχουν σημαντικά μειονεκτήματα. Οι εφαρμογές είτε καταλήγουν σε νεκρούς συνδέσμους, δεν είναι δηλαδή διαθέσιμες είτε μετά την εγκατάσταση τους δεν λειτουργούν καθόλου.

vShare-Webpage-960

Ειδικά στην περίπτωση του vShare υπήρξαν πολλοί χρήστες που δεν κατάφεραν ποτέ να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που ενώ κατεβάζουν από το AppCake δεν το κάνουν από την εφαρμογή της συσκευής τους. Αιτία οι απελπιστικά αργοί ρυθμοί κατεβάσματος και ως διέξοδο προτιμούν να πραγματοποιούν τις δοκιμές τους από την ιστοσελίδα της εφαρμογής που δείχνει να έχει μεγαλύτερες αντοχές, κυρίως στο spam, αλλά και υψηλότερες ταχύτητες.

[stextbox id=”info” caption=”Σας ενδιαφέρει” shadow=”true”]Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε όσες εφαρμογές σας αρέσουν και τις χρησιμοποιείτε να τις αγοράζεται από το App Store. Είναι το σωστό και τίμιο ως προς τους developers αφού δεν κλέβετε την πνευματική τους ιδιοκτησία. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο πως η υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα – σπάνιο για τους περισσότερους – είναι υπαρκτή, ενώ το σημαντικότερο είναι πως άμεσα έχετε τις τελευταίες αναβαθμίσεις των εφαρμογών όπως αυτές διατίθενται μέσα από το App Store.[/stextbox]

Εμείς όπως και η Apple επίσημα δεν προτείνουμε το jailbreak, αλλά αν το έχετε ήδη κάνει και θέλετε να δοκιμάσετε δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο μενού Add Sources του Cydia, να προσθέσετε το αποθετήριο ihacksrepo.com ή το repo.uhelios.com και να αναζητήσετε την νέα εφαρμογή, η οποία βρίσκεται στην τρέχουσα έκδοση 2.6.9 των 10.5 MB.

Zeusmos-Screens-960

Είναι λοιπόν το Zeusmos η εφαρμογή που θα πάρει τα σκήπτρα του Installous και θα κερδίσει την προτίμηση των jailbreakers χάρη στην πιασιάρικη εμφάνιση αλλα και την σταθερή λειτουργία της;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση