Manjaro Linux 0.8.7 Xfce Preview

You are currently viewing Manjaro Linux 0.8.7 Xfce Preview

Το Manjaro Linux είναι μια φιλική προς το χρήστη διανομή Linux που βασίζεται στο Arch, με το οποίο είναι 100% συμβατή, ένα εξαιρετικά γρήγορο, ισχυρό και ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που παρέχει πρόσβαση πάντα στις πιο πρόσφατες βελτιώσεις και εφαρμογές στον τομέα του ανοιχτού λογισμικού. 

Αναπτύχθηκε στην Αυστρία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και διατίθεται σε δύο εκδόσεις : 32 και 64 bit, με την δεύτερη να ξεπερνά για λίγο το 1GB και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Φιλοδοξεί να βελτιώσει την σχέση των καινούριων χρηστών [Νoobs] με τις διανομές όπως το Arch, λόγω της απουσίας γραφικού περιβάλλοντος εγκατάστασης και βασίζεται στην περίφημη φιλοσοφία K.I.S.S [Keep It Simple Stupid] προκειμένου να τους δελεάσει να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

InstMan960

Η Preview έκδοση του Manjaro 0.8.7 ενσωματώνει Xfce 4.10, πυρήνα 3.9.8Xorg 1.14.2, πληθώρα εργαλείων και out-of-the-box nVidia Optimus Τechnology ενώ δίνει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ οδηγών nVidia/Intel και Nouveau/Intel. Διατίθεται δε τόσο σε OpenBox, MinimalNet, Cinnamon, Gnome αλλά και σε KDE εκδόσεις γραφικού περιβάλλοντος, για εκείνους που θέλουν να αξιοποιήσουν και πιο δυνατά μηχανήματα, δίνοντας πιο εντυπωσιακό γραφικό αποτέλεσμα στο Desktop.

ManLinOpt960

ManFullPC960

Για τους πιο έμπειρους χρήστες, το Manjaro προσφέρει απόλυτη παραμετροποίηση και ευελιξία από κάθε άποψη, για να ταιριάζει στο προσωπικό γούστο και τις προτιμήσεις τους.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά που μοιράζεται με το Arch, λόγω κοινής προέλευσης είναι :

Ταχύτητα, δύναμη και αποτελεσματικότητα
– Η πρόσβαση στην τελευταία λέξη λογισμικού “αιχμής”
– Ακολουθεί το μοντέλο της συνεχούς αναβάθμισης [rolling release] που παρέχει όλες τις δυνατές αναβαθμίσεις στο συστήματος χωρίς την ανάγκη εκ νέου εγκατάστασης των νεώτερων εκδόσεων
– Η πρόσβαση στo αποθετήριo του Arch [AUR]

ManDesk960

Διαθέτει γραφικές εφαρμογές για την εύκολη εγκατάσταση τόσο του λειτουργικού, αλλά και για να ενημερώνετε το σύστημά σας με άνεση, καθώς και προεγκατεστημένα codecs για την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων.

Έκπληξη προκαλεί το εικονίδιο του Steam που βρίσκεται προεγκατεστημένο και φιγουράρει στην dock, ακόμα και πριν στήσετε την διανομή.

Παρουσία δηλώνουν και ο Midori [browser], ο Sylpheed [mail client], ο Parole [media player] και το LibreOffice 4.0.3.3.

Ωστόσο, το Manjaro μπορεί να υπερηφανεύεται και για μερικά επιπλέον δικά του χαρακτηριστικά, όπως την αυτόματη ανίχνευση του υλικού σας, την αυτόματη εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού [π.χ. οδηγούς για κάρτες γραφικών] στο σύστημά σας, το δικό του ιδιαίτερο αποθετήριο λογισμικού που του εξασφαλίζει την σωστή και άμεση παράδοση των πλήρως ελεγμένων πακέτων λογισμικού και την υποστήριξη για εύκολη εγκατάσταση και χρήση πολλαπλών πυρήνων.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση