Ο Peter Sunde [ThePirateBay] θα παρακάμψει το PRISM [VIDEO]

You are currently viewing Ο Peter Sunde [ThePirateBay] θα παρακάμψει το PRISM [VIDEO]

Peter Sunde, ιδρυτικό μέλος του πασίγνωστου ιστότοπου διαμοίρασης torrent και magnet συνδέσμων “The Pirate Bay”, προσπαθεί μέσω crowdfunding [κάτι σαν διαδικτυακός έρανος] να συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο για την ενίσχυση της ομάδας του και την δημιουργία μιας εφαρμογής που θα μπορεί να παρακάμψει το “snooping” της NSA, που γίνεται μέσω του PRISM

Η NSA ξέρει πολύ καλά, αφού ο καθένας πλέον γνωρίζει για τις υποκλοπές των δεδομένων που πραγματοποιούνται μέσω του PRISM, ότι οι χρήστες ανέλαβαν δράση προκειμένου να ξεφύγουν από το άγρυπνο μάτι της αμερικανικής κυβέρνησης.

TPBafk960

Ο ιδρυτής του Pirate Bay, σχεδίασε μια εφαρμογή για την αποστολή μηνυμάτων σε πλατφόρμες Android και iOS που οι διακομιστές της NSA δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και τα μηνύματα δεν μπορούν να διαβαστούν, αφού υποκλαπούν, ούτε από τον ίδιο τους το δημιουργό.

Παρόμοια κρυπτογράφηση τοποθετήθηκε και στο είδωλο [ROM] του CyanogenMod 10.1 για Android Jelly Bean, αφήνοντας το iOS της Apple τελευταίο και καταϊδρωμένο.

CAgenM101960

Η εφαρμογή ονομάζεται Heml.is, “μυστικό” στα σουηδικά και υπάρχουν διάφορα επίπεδα συνεισφοράς, για κάθε “βαλάντιο”.

Με πέντε δολάρια θα πάρετε έναν κωδικό για να ξεκλειδώσετε όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά της εφαρμογής, με δέκα δολάρια θα εξασφαλίσετε την προεγγραφή σας και αν δώσετε 500 δολάρια, λέμε τώρα, μπορείτε να πάρετε εκατοντάδες κωδικούς, καθώς και μια τιμητική διάκριση γαι την συνεισφορά σας στην υλοποίηση της εφαρμογής.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Heml.is για τώρα, αλλά αν λάβουμε υπόψιν ότι την ιδέα συνέλαβε ένας άνθρωπος που ήθελε να θέσει drones σε χαμηλή τροχιά για να διαφυλάξει τους διακομιστές του σε σημείο απρόσιτο από τις κυβερνήσεις και την εταιρική λογοκρισία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=oPeujbY3feM

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση