Έρχεται το Steam Box της Valve ; [VIDEO]

You are currently viewing Έρχεται το Steam Box της Valve ; [VIDEO]

Gabe Newell, συνιδρυτής της Valve και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι στο Linux βρίσκεται το μέλλον του gaming

Στη Νέα Ορλεάνη και συγκεκριμένα στη LinuxCon 2013, ο μεγάλος άντρας της γνωστής αμερικανικής εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και για το πολυαναμενόμενο Steam Box.

O Newell έκανε ξεκάθαρο ότι οι ανοιχτές πλατφόρμες θα καταφέρουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι “κλειστές”, που σιγά σιγά θα χάσουν την ισχύ τους, δίνοντας την υπόσχεση του πως την επόμενη εβδομάδα θα μας δώσει μερικά στοιχεία για το πως θα φέρουμε το Linux στο σπίτι μας, στο σαλόνι μας.SteamBB960

Το Valve Steam Box εδώ και πολύ καιρό αποτελεί ένα μυστήριο και έναν κρυφό πόθο για τους απανταχού gamers σε όλο τον πλανήτη, την κονσόλα που θα ενσωματώνει το ηλεκτρονικό κατάστημα του Steam και θα ανατρέψει τα δεδομένα για τους αντιπάλους της.

Μαζί με το Steam Box φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει και μια καινούρια συσκευή αλληλεπίδρασης, ένας νέος ελεγκτής, που θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος και θα προσφέρει την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζονται οι παίχτες για να απολαύσουν παλιούς και καινούριους τίτλους.

Ο Newell είπε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα θερμοκρασιών και ήχου, άρα αυτομάτως μιλάμε για hardware, καθώς και ότι το Linux, όσον αφορά το gaming, είναι μια επώδυνη εμπειρία που κρατάει στην αγορά το 1% αλλά πολλά υποσχόμενη.

Το Steam αυτή τη στιγμή διαθέτει 198 τίτλους και ενώ οι πωλήσεις γενικότερα είναι πτωτικές, το κατάστημα του Gabe έχει ανεβάσει το ποσοστό του κατά 76%.

Η Valve σκοπεύει να διαθέσει και έναν Linux Debugger, ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους δημιουργούς να τολμήσουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες του αλά “Open Source”.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση