Raspberry Pi, ξεπέρασε τις 1.75 εκ. μονάδες

You are currently viewing Raspberry Pi, ξεπέρασε τις 1.75 εκ. μονάδες

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Raspberry Pi, του μικροσκοπικού ARM PC, ξεπέρασαν τις 1.75 εκατομμύρια μονάδες, κάνοντας το Pi την πιο επιτυχημένη SBC [single board computer] πλατφόρμα όλων των εποχών. 

Μπορεί να μην είναι το ικανότερο ή δυνατότερο της κατηγορίας του, αφού ο ARM11 Broadcom επεξεργαστής του αποδείχτηκε αδύναμος και είναι πλέον ξεπερασμένος, αλλά η τιμή απόκτησης του βοήθησε πολύ τις πωλήσεις.RPiMB1M960

Για να γιορτάσουν την επιτυχία αυτή και να ευχαριστήσουν τους οπαδούς του Pi, το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε την διάθεση ενός πακέτου που περιλαμβάνει το μοντέλο “Α” μαζί με την κάμερα του, στα 40 δολάρια ΗΠΑ [30 ευρώ], χωρίς μεταφορικά.PenCo960

Ένα εκατομμύριο από τα SBCs έχουν φτιαχτεί σε ευρωπαϊκό έδαφος [UK], στο εργοστάσιο Pencoed που βρίσκεται στην Νότια Ουαλία και ανήκει στην Sony.

Η ανταγωνιστική πλατφόρμα Arduino πρόσφατα ανακοίνωσε το Arduino TRE, το πρώτο σύστημα της που συνδυάζει Arduino πλακέτα, η οποία φιλοξενεί ταυτόχρονα έναν ARM επεξεργαστή TI Sitara AM335x 32bit Cortex-A8 στο 1 GHz για εγκατάσταση Linux και έναν 8bit Atmel ATmega, για συμβατότητα με τις πλακέτες επέκτασεις [Shields] της Arduino.

Το BeagleBoard.org, προσφέρει το καταπληκτικό BeagleBone Black στα 23 ευρώ ενώ η Intel – σε συνεργασία με την Arduino – κυκλοφόρησε την σειρά Galileο, βασισμένη στους νέους Quark επεξεργαστές της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση