ARM Cortex εναντίον Intel x86 [VIDEO]

You are currently viewing ARM Cortex εναντίον Intel x86 [VIDEO]

Τα πράγματα “αγρίεψαν” και η ARM αποφάσισε να μας εντυπωσιάσει, αποδεικνύοντας ότι οι επεξεργαστές της είναι καλύτεροι από τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές x86 υλοποιήσεις της Intel

Σε ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και χρησιμοποιώντας τον τίτλο της ΕΑ “Need for Speed: Most Wanted” για Android, η ARM συγκρίνε έναν τετραπύρηνο στα 1.4GHz Cortex A9 επεξεργαστή με έναν διπύρηνο Clover Trail Plus στα 1.6GHz, υλοποιήσεις όχι και τόσο πρόσφατες.

COvsIN960

Στην αρχή του βίντεο ο Α9 φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αρχικά φορτώνοντας το παιχνίδι πολύ γρηγορότερα, αλλά και στην συνέχεια και καθώς ο τίτλος βρίσκεται σε εξέλιξη, καταφέρνει να ξεπεράσει τον Clover Trail κατα 10 καρέ.

Η ARM είναι τόσο προκλητική που σε ορισμένα σημεία σταματάει το παιχνίδι, ούτως ώστε να προλάβει ο Clover Trail την εξέλιξη.

Αν και ο Cortex A9 [με σκορ 40fps έναντι 30fps του Intel] αναδεικνύεται νικητής στην ολιγόλεπτη αυτή μάχη, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτικό μιας και δεν αποτελούν τις κορυφαίες υλοποιησείς των δύο εταιρειών αυτή τη στιγμή, που δεν είναι άλλοι από τους Α15 και Bay Trail, αλλά και επειδή δεν γίνεται γνωστό σε ποια ταμπλέτα έγινε η δοκιμή.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τόσο το γεγονός ότι ο ARM είναι τετραπύρηνος ενώ ο Intel διπύρηνος αλλά και ότι το παιχνίδι της ΕΑ είναι, όπως και οι περισσότεροι τίτλοι, βελτιστοποιημένο για ARM επεξεργαστές.

Και η μάχη συνεχίζεται …

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση