Θα μπορούσε ένα Intel NUC να γίνει SteamBox ;

You are currently viewing Θα μπορούσε ένα Intel NUC να γίνει SteamBox ;

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολύ συχνά την ορολογία “SteamBox”, που φυσικά αναφέρεται στα συστήματα εκείνα των οποίων οι προδιαγραφές θα συναντούν τις απαιτήσεις της Valve για να μπορέσουν να καταταχθούν στις τάξεις των ισχυρών “gaming machines”

Φαίνεται όμως ότι και η Intel έχει κάποια σχέδια για να βάλει στο “πιάτο” της ένα μερίδιο από τα κέρδη που θα αποφέρει η έλευση του SteamOS [λειτουργικού της Valve βασισμένο στο Debian Linux] και των συστημάτων που θα είναι ικανά να το δεχτούν και να φέρουν εις πέρας την εκτέλεση των τίτλων.

NUCIN960

Το νέο NUC D54250WYK, με τον Core i5 4250U [Turbo Boost Technology 2.0] και γραφικό υποσύστημα Intel HD Graphics 5000, μάλλον φλερτάρει με το SteamOS και φιλοδοξεί να γίνει ένα μικρό και αθόρυβο SteamBox.

Έχει δύο υποδοχές για μνήμη RAM τύπου SO-DIMM , η οποία αγγίζει και τα 16 GB στα 1600/1333 MHz, μία mini DisplayPort 1.2, μια mini HDMI και οκτακάναλο ψηφιακό ήχο [7.1].

StOs960

Στο πίσω μέρος μπορούμε να διακρίνουμε μια Gigabit Ethernet θύρα, δύο θύρες USB 3.0 ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχουν άλλες δύο, καθώς και Ι/Ο για ήχο.

Στο εσωτερικό θα βρείτε μία υποδοχη SATA και μία κανονικού μήκους miniPCI Express υποδοχή για mSATA, καθώς και μία miniPCI Express για μικροτερες κάρτες [κεράια για WiFi υπάρχει ενσωματωμένη στο σασί του].

StCon960

Για την κατανάλωση του προσφέρεται μετασχηματιστής των 19V [65W].

Όλα για όλα στον βωμό του SteamOS.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση