Καλύτερες οι επιδόσεις των AMD APUs στα Windows 8.1

You are currently viewing Καλύτερες οι επιδόσεις των AMD APUs στα Windows 8.1

 

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την διάθεση των Windows 8.1 και η Clarice Simmons, διευθύντρια του τμήματος μάρκετινγκ της AMD, έκανε μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας ανακοινώνοντας πως οι κάτοχοι των σύγχρονων APUs θα δούνε βελτίωση στα συστήματα τους έως και 9.5%

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγω σε μια ειδική ομάδα τεχνικών της AMD, που εργάστηκαν μαζί τους προγραμματιστές και τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων της Microsoft, για αν επιτύχουν αυτήν την βελτιστοποίηση.

APUVHA960

“Η συνεργασία μας με τη Microsoft επιτρέπει στα Windows 8.1 να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα την τεχνολογία των APUs, προκειμένου το λειτουργικό να λειτουργεί πιο σταθερά, πιο αποτελεσματικά. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης πάνω στην ανάπτυξη και τον συντονισμό των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για τις κάρτες γραφικών της AMD“, έγραψε η Simmons.

CS960

Σύμφωνα με νέες μετρήσεις, η APU A10 6800K αγγίζει μια βελτίωση της τάξεως του 106% στα Windows 8, κατόπιν ενημέρωσης των οδηγών από την έκδοση 13.101.00 – 03 – JUN- 2013 στην 13.200.11.0-03-SEP-2013. Η ίδια APU ξεπερνά αυτό το νούμερο, με μια βελτίωση της τάξεως του 109.5%, χρησιμοποιώντας τα ίδια προγράμματα οδήγησης αλλά αυτή τη φορά στα Windows 8.1 [PCMark 8 Home Test].

“Είναι φυσικό οι επεξεργαστές και οι πυρήνες [GPU] της AMD να συμβάλλουν στην υψηλή απόδοση, αλλά όταν το λογισμικό έχει βελτιστοποιηθεί πρoκειμένου να επωφεληθεί από την αρχιτεκτονική τους, τότε πραγματικά τα συστήματα αποκτούν ένα σημαντικό πλεονέκτημα“, συνεχίζει η Simmons. “Ο συντονισμός των οδηγών και οι εφαρμογές λογισμικού σε συνδυασμό με τα Windows 8.1, θα κάνουν τα συστήματα πολύ πιο εύχρηστα.”

EAPU960

Σε σύγκριση του A10 6800K APU με έναν Intel Core i5 4670K βλέπουμε μια διαφορά 113% στην αύξηση των επιδόσεων του πρώτου στα Windows 8.1 στο Basemark CL 1.0.1, 146% στο FireStrikeX της 3DMark για τα Windows 8.

BRAI960

Ακόμα το ίδιο APU βλέπει μια βελτίωση της τάξεως του 138% στο Firestrike για Windows 8, καθώς και 139% στο Extreme benchmark του 3DMark 11.

IE11960

Τα Windows 8.1 περιλαμβάνουν και τον Internet Explorer 11, με υποστήριξη WebGL για την ενεργοποίηση πρόσθετων λειτουργιών από τα AMD APUs και GPUs, επιτρέποντας στους developers να δημιουργήσουν νέες 2D και 3D εμπειρίες με τον άμεσο προγραμματισμό της GPU, που μπορεί εύκολα πλέον να συνθέσει 3D αντικείμενα και περιβάλλοντες χώρους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση