ECS BAT-I Mini-ITX για Intel Bay Trail επεξεργαστές

You are currently viewing ECS BAT-I Mini-ITX για Intel Bay Trail επεξεργαστές

Τα πρώτα φορητά συστήματα και ταμπλέτες που θα αξιοποιήσουν την αρχιτεκτονική Silvermont της Intel έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό και πολλά από αυτά οδεύουν ή βρίσκονται στα ράφια. Η ECS όμως αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες εκείνων που επιθυμούν μια πιο “σταθερή” λύση. 

Πρόκειται για μια σειρά από Mini-ITX μητρικές, με την ονομασία BAT-I, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με επεξεργαστές Intel Celeron και Pentium που βασίζονται σε αυτήν ακριβώς την αρχιτεκτονική.

Η μητρική πλακέτα μπορεί να χωρέσει και στους πλέον στενούς χώρους, υλοποιώντας μικροσκοπικούς υπολογιστές ή πολύ διακριτικά και λεπτά ΑΙΟ συστήματα. Είναι επίσης σχεδιασμένη για εφαρμογές όπου επιβάλλεται η χρήση χαμηλής ισχύος.

ECSSLVM960

Με μέγιστη κατανάλωση ενέργειας τα 10 Watt, τα συστήματα αυτά δεν θα εκλύουν μεγάλα ποσά θερμότητας και θα μπορούν να λειτουργήσουν με μια αθόρυβη παθητική ψύκτρα αντί ενός θορυβώδη πολύστροφου ανεμιστήρα μικρών διαστάσεων.

Η ECS θα κυκλοφορήσει τρία μοντέλα για την νέα αυτή σειρά, ένα με τον τετραπύρηνο Intel Pentium J2850 στα 2.4 GHz, έναν τετραπύρηνο Intel Celeron J1850 στα 2 GHz και έναν διπύρηνο Intel Celeron J1750 στα 2.4 GHz. Θα διαθέτουν θύρες USB 3.0, μία miniPCI Express δεύτερης γενιάς για κάρτες WiFi, δύο υποδοχές SATA 3GB/s, HDMI και VGA.

Φυσικά τα συστήματα – τα οποία είναι πλήρως συμβατα με τα Windows 8/8.1 – δεν είναι ολοκληρωμένα, καθώς στην συσκευασία θα βρείτε την μητρική πλακέτα με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή, οπότε θα χρειαστείτε ακόμα τροφοδοτικό, μνήμη [SODIMM DDR3L 1333] και δίσκους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση