Και “αδιάβροχες” οι νέες μητρικές της ASRock

You are currently viewing Και “αδιάβροχες” οι νέες μητρικές της ASRock

Η ASRock, η γνωστή κατασκευάστρια ΙΤ προϊόντων με έδρα την Ταϊβάν, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα σειρά μητρικών καρτών για την υποστήριξη των επερχόμενων Haswell επεξεργαστών. 

Μέσα από την ιστοσελίδα της και από σχετικές ανακοινώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, γνωρίζουμε για παραδειγμα ότι κάποιες από τις νέες αυτές μητρικές θα ενσωματώνουν [εκτός από HDMI-in, WiFi 802.11ac και Home Cloud] ένα προηγμένο σύστημα ήχου εν ονόματι Purity Sound, συνδυασμό διαφόρων “hardware” και “software” τμημάτων.

ASRSpecs

Το Purity Sound δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα τεχνολογιών, έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Αποτελείται από ένα Realtek ALC1150 με ήχο 7.1 HD, ένα μετατροπέα ήχου SNR DAC 115dB με διαφορικό ενισχυτή, έναν ακουστικό ενισχυτή TI 5532 Premium με υποστήριξη ακουστικών έως και 600 ohm, τεχνολογία Direct Drive, θωράκιση ΕΜΙ [Electromagnetic Ιnterference], ξεχωριστή θωράκιση πλακέτας [PCB] και τέλος σύνδεση για DTS.

ASRps960

Όχι και άσχημα.

PuSound960

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει και έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά των νέων μητρικών και που η ASRock κρατάει “μυστικό” από εμάς είναι η αδιάβροχη επίστρωση που θα τις καλύπτει. Ορισμένοι από εμάς μπορεί να αμφισβητήσουμε τον πραγματικό σκοπό μιας τέτοιας επίστρωσης, που όμως μπορεί να φανεί ιδαίτερα ενδιαφέρουσα σε εκείνους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σοβαρό overclocking.

Και σίγουρα κανένας από εμάς δεν έχει σκοπό να “βαφτίσει” την ολοκαίνουρια μητρική του με νερό ή κάποιο άλλο υγρό αλλά πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμούσαν να έχουν μία επιπλέον προστατευτική δικλίδα κατα την διάρκεια των πειραμάτων τους με υγρό άζωτο, προκειμένου να ανεβάσουν την συχνότητα του επεξεργαστή και προκαλώντας υγροποίηση γύρω από την εφαρμογή του ή κατά την εσφαλμένη τοποθέτηση ενός χειροποίητου συστήματος υδρόψυξης.

LiqNitr960

Αδιάβροχες μητρικές λοιπόν από την ASRock, χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε τι ποσοστό θα καλύπτεται η πλακέτα και κατά πόσο ανθεκτική θα είναι μετά την τοποθέτηση της επίστρωσης, ελπίζοντας ότι δεν θα είναι ένα απλό κόλπο για να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών, χωρίς ουσιώδες κέρδος.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση