ViewSync WPG-370 Wireless Presentation Gateway

You are currently viewing ViewSync WPG-370 Wireless Presentation Gateway

Η ViewSonic ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ασύρματου δέκτη με το όνομα WPG 370, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος σύνδεσμος και να προσφέρει αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων σε προβολείς, οθόνες υπολογιστών και HDTVs

Το ViewSync WPG-370 Wireless Presentation Gateway – όπως είναι και το πλήρες όνομα του – κάνει εφικτή την αναπαραγωγή συνεχούς ροής βίντεο υψηλής ευκρίνειας από συσκευές Windows, iOS και Android μέσω Miracast, Intel WiDi [Wireless Display] και άλλων γνωστών πρωτοκόλλων αλλά και μέσω της θύρας USB που διαθέτει.

VSMCWD2960

Για την ροή περιεχομένου μέσω του Intel WiDi – από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές – απαιτείται η παρουσία επεξεργαστών Intel Core i3/i5/i7 τελευταίας γενιάς ενώ αντίστοιχα για τις Android συσκευές που είναι εις θέση να εκμεταλλευτούν τις WiFi δυνατότητες του Miracast [Nexus 4, HTC One, LG G , Samsung Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Note 10.1, Sony’s Xperia Z, ZL, T, V, Motorola Droid Maxx κ.α.] θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έκδοση λειτουργικού 4.x ή μεταγενέστερη.

Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν την εφαρμογή iMediaShare στις συσκευές τους, η οποία επιτρέπει την ροή βίντεο, ήχου και αρχείων εικόνας ασύρματα μέσω DLNA στο WPG 370.

VSMCWD3960

Η συσκευή της ViewSonic τρέχει ένα τροποποιημένο Linux, βασισμένο στον πυρήνα 2.6.12, είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου στα 170 δολάρια ΗΠΑ περίπου και φιλοδοξεί να πάρει μερίδιο από την αγορά, έχοντας απέναντι της το Chromecast της Google και το Apple TV.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση