Nvidia Quadro K5000 for Mac: η ταχύτερη κάρτα γραφικών για Mac Pro

Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τους επαγγελματίες που εργάζονται με Mac Pro μιας και η Nvidia ανακοίνωσε τη νέα Nvidia Quadro K5000 η οποία αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση γραφικών. Η νέα κάρτα είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική Kepler της Nvidia και η νέα Quadro K5000 είναι η ισχυρότερη επαγγελματική GPU που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή για Macintosh, σύμφωνα με την Nvidia.

Η Nvidia Quadro K5000 for Mac υποστηρίζει αναλύσεις 4K στα 4096×2160 pixels, διαθέτει 4GB μνήμη γραφικών, είναι μέχρι και δύο φορές ταχύτερη από την Quadro 4000 for Mac, υποστηρίζει τις τεχνολογίες OpenGL, OpenCL και Nvidia CUDA, ενώ μπορεί κάποιος να συνδέσει μέχρι και δύο Quadro K5000 GPU σε ένα Mac Pro.

Η νέα κάρτα της Nvidia θα είναι διαθέσιμη αργότερα και πριν το τέλος του έτους από συνεργάτες της εταιρείας όπως η PNY Technologies σε ΗΠΑ και Ευρώπη, η ELSA σε Ιαπωνία και η Leadtek σε Ασία. Η εκτιμώμενη τιμή της είναι τσουχτερή μιας και ξεκινά από τα 2.249 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση