Η ΕΕ θα αποφασίσει μετά τις 8 Απριλίου για την Google

You are currently viewing Η ΕΕ θα αποφασίσει μετά τις 8 Απριλίου για την Google

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή μέσω του αντιπροέδρου της Joaquin Alumnia, ανακοίνωσε ότι η απόφαση για πιθανά μέτρα εναντίον της Google για μονοπωλιακές τακτικές θα ανακοινωθεί μετά τις 8 Απριλίου. Η καθυστέρηση αυτή έρχεται μετά από προηγούμενη καθυστέρηση η οποία θα έβγαζε κάποια απόφαση πιθανόν στα τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση της Google ζήτησαν και όπως όλα δείχνουν πήραν, παράταση στις έρευνες τους για μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα – το οποίο είναι στις 8 Απριλίου για την καθολική Ευρώπη. Ο Κος Alumnia ανέφερε ότι η παράταση αποφασίστηκε να δοθεί με το σκεπτικό ότι θα ήθελαν η έρευνα να βασίζεται σε σταθερές βάσεις και όχι σε απλά σε κάποιο γράμμα ή μερικές πιέσεις.

Οι έρευνες της ΕΕ για την Google ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2010 μετά από παράπονα κυρίως από την Microsoft τα οποία αφορούσαν την αγορά των μηχανών αναζήτησης. Εν τω μεταξύ η έρευνα έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο και ερευνά ακόμα και περιπτώσεις όπως οι πηγές που δόθηκαν στη Microsoft ώστε να φτιάξει την εφαρμογή YouTube για το δικό της mobile λειτουργικό, Windows Phone, αλλά και πιθανές επιρροές της Google προς κατασκευαστές Android για τις επιλογές αναζήτησης.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση