Αύριο η υπηρεσία Xbox Music η οποία δεν θα υποστηρίζει Windows 7

You are currently viewing Αύριο η υπηρεσία Xbox Music η οποία δεν θα υποστηρίζει Windows 7

Αύριο θα κάνει πρεμιέρα στο Xbox 360 η νέα υπηρεσία Xbox Music της Microsoft. Η νέα υπηρεσία είναι cross-platform και θα τη δούμε εκτός του Xbox 360 σε όλα τα Windows 8 αλλά όχι σε Windows 7.

Συγκεκριμένα η νέα υπηρεσία Xbox Music φαίνεται πως θα γίνει διαθέσιμη με την κυκλοφορία των windows 8, Windows 8 RT και Windows Phone 8 στις 26 Οκτωβρίου. Παρά το ότι έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει υποστήριξη για τα Windows 7, αλλά ούτε και για τα smartphones με Windows Phone 7 και 7.5.

Η υπηρεσία Xbox Music θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να με μια συνδρομή της τάξης των 10 δολαρίων ΗΠΑ μηνιαία να ακούει μουσική μέσω streaming. Για τους Windows 8 χρήστες η υπηρεσία θα είναι δωρεάν αφού θα προσφέρεται με διαφημίσεις για αυτό το λόγο. Επιπλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς μουσικής η οποία θα είναι DRM-free και κωδικοποιημένη στα 256 Kbps.

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία δεν θα προσφέρεται για τα εξαιρετικά δημοφιλή Windows 7, φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο έτος θα υπάρξει υποστήριξη για συσκευές με Android και iOS.

Τώρα αν πούμε πως οι χρήστες Windows 7 είναι ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, μεγάλο ψέμα θα είναι.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση