Lightworks, σύντομα η έκδοση για Linux [VIDEO]

You are currently viewing Lightworks, σύντομα η έκδοση για Linux [VIDEO]

Το Lightworks, είναι μια επαγγελματική μη γραμμική εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο και διαχείρισης τηλεοπτικών παράγωγων σε φόρμα PAL, NTSC αλλά και υψηλής ανάλυσης HD. Πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάθεση του για το λειτουργικό σύστημα Linux

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί σε σχετικό βίντεο η EditShare, δημιουργός εταιρεία και διανομέας του λογισμικού αυτού, η οποία αν και έχει ανακοινώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα παρέδιδε από την ιστοσελίδα της το αρχείο εγκατάστασης μας έχει και περιμένουμε από τον Δεκέμβριο του 2011.

Το πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο για Windows και μπορείτε να αποκτήσετε με μια απλή εγγραφή είναι γνωστό για τις διακρίσεις που έχουν αποσπάσει αυτοί που το προτίμησαν στις παραγωγές τους.

Μεσα σε αυτές ονόματα όπως το The King’s Speech, το Hugo και το The Departed του Martin Scorsese, το Mission Impossible, το Pulp Fiction, το Braveheart και το Batman του 1989.

Η έκδοση για Linux εθεάθη πρώτη φορά στη NAB του Las Vegas τον περασμένο Απρίλιο, με ένα βίντεο στο YouTube που έδειχνε την εφαρμογή να τρέχει σε περιβάλλον Ubuntu. Έπειτα στην IBC στο Amsterdam τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε μια αναβαθμισμένη έκδοση του και ανακοινώθηκε ότι η “Αlpha” έκδοση για Linux θα γινόταν διαθέσιμη στις 30 Οκτωβρίου. Πράγμα το οποίο συνέβη αλλά για περιορισμένο αριθμό χρηστών / δοκιμαστών.

LightWRKSIf960

Ο Global Product manager της Lightworks, Matt Sandford δήλωσε :

Here’s the first official video of the only professional-level video editor for Linux. We wanted to show this is a world class editor with all the power of Lightworks from the Windows version now available on the Linux platform.  This is the next step in creating a true multi-platform editing system with the Mac version coming soon.

Και δεν ξεχνάμε ότι περιμένουμε με αγωνία και την έκδοση για OS X.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση