Το Google Glass θα είναι Made in USA … από την Foxconn

You are currently viewing Το Google Glass θα είναι Made in USA … από την Foxconn

Το Google Glass θα κατασκευαστεί από την Foxconn αυτήν την φορά όχι στην Κίνα, όπως και οι περισσότερες συσκευές πολλών άλλων εταιρειών, αλλά σε μία εγκατάσταση στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times η Google αποφάσισε να “φορέσει” στο νέο της επίτευγμα, συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα στον τομέα του wearable computing, την ετικέτα Made In USA.

GooGla2960

Με την κίνηση αυτή η μεγάλη αμερικανική εταιρεία επιδιώκει να δώσει μια αίγλη στο προϊόν της και οι πρώτες μονάδες που θα κατασκευαστούν θα σταλούν το συντομότερο στους διεκδικητές-νικητές του διαγωνισμού που είχε διεξαχθεί πριν λίγο καιρό και από τον οποίο 8.000 άτομα θα έπαιρναν πρώτοι στα χέρια τους το Glass έναντι 1.500 δολαρίων.

Πολλοί αντιπρόσωποι της Google στην πρόσφατη έκθεση SXSW [South By Southwest] κυκλοφορούσαν ανάμεσα στο πλήθος φορώντας το πολυπόθητο gadget, ανεβάζοντας την δημοτικότητα του και ερεθίζοντας την περιέργεια των παρευρισκομένων.

Το Google Glass αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό μέχρι το τέλος του χρόνου και η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα τωρινά 1.500 δολάρια, μόλις η Hon Hai Precision [Foxconn] ξεκινήσει την μαζική παραγωγή.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση