Τίτλοι τέλους για την LucasArts

You are currently viewing Τίτλοι τέλους για την LucasArts

Η Disney εξαγόρασε την LucasFilm τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Εχθές ανακοίνωσε το κλείσιμο της LucasArts, τμήμα της LucasFilm για την ανάπτυξη παιχνιδιών από το 1982. 

Με την κίνηση αυτή η μεγάλη αμερικανική εταιρεία, κατά τα λεγόμενα της, θα διασφαλίσει ένα χαμηλότερο ρίσκο όσον αφορά τα έξοδα που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια αποτυχημένη παραγωγή ή άλλες κακές επιλογές εκ των έσω, κίνηση που θα οδηγήσει σίγουρα σε έναν ακαθόριστο αριθμό απολύσεων λόγω κατάργησης των υπό ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

DOTT960

Η LucasArts θα γίνει λοιπόν μια εταιρεία διαχείρισης τίτλων και δικαιωμάτων, τα οποία θα “πωλούνται” σε ενδιαφερόμενους που θα θελήσουν να αναπτύξουν κάποιο προϊόν που θα φέρει μια από τις πολλές ετικέτες που κρύβει στα συρτάρια της η Lucas.

MI960

Το Star Wars 1313, το πιο πρόσφατο υπό ανάπτυξη παιχνίδι της LucasArts, μπαίνει στον “πάγο” με αβέβαιο μέλλον και η εταιρεία θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την πώληση αδειών [licensing] των εν κυκλοφορία τίτλων της.

SW1313960

Χαρακτηριστικά σας θυμίζουμε μερικούς τίτλους που έχει στην κατοχή της πλέον η Disney : Star Wars, Monkey Island, Indiana Jones, Full Throttle, Maniac Mansion και Grim Fandango. Μια πληρέστερη λίστα υπάρχει εδώ.

Αντίο LucasArts, μας χάρισες αξέχαστες στιγμές και μαγικά ταξίδια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση