Φήμες για το PlayStation 4

You are currently viewing Φήμες για το PlayStation 4

Η δημοφιλής gaming κονσόλα της Sony, το PlayStation 3 [PS3] έχει ήδη αρκετά χρόνια στην αγορά και έτσι οι φήμες για τον αντικαταστάτη της δίνουν και παίρνουν. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα η φημολογία για το επερχόμενο PlayStation 4 [PS4] είναι πιο έντονη από ποτέ για αυτό και είπαμε να σας δώσουμε μερικές πληροφορίες από τις φήμες που κυκλοφορούν. 

Η πρώτη φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες θέλει το PlayStation 4 να μην είναι με κανένα τρόπο συμβατό με τους τίτλους από το PlayStation 3. Αν αυτή η φήμη επαληθευτεί σημαίνει ότι μια νέα γενιά τίτλων θα κυκλοφορήσει με το PlayStation 4 και βέβαια θα βάλει σε έξοδα τους απανταχού gamers.

Μιλώντας για αυξημένα έξοδα η επόμενη φήμη είναι σίγουρο ότι δεν θα αρέσει στους περισσότερους. Οι αναφορές θέλουν το PS4 να έρχεται με μια νέα τεχνολογία ενσωματωμένη η οποία δεν θα επιτρέπει τη χρήση μεταχειρισμένων games στην κονσόλα σας. Με άλλα λόγια από τη στιγμή που ο δίσκος κάποιου παιχνιδιού τρέξει για πρώτη φορά σε μια κονσόλα PS4, η κονσόλα θα δημιουργεί ένα είδους δεσμό με το συγκεκριμένο δίσκο και έτσι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτός ο δίσκος να παίξει σε οποιαδήποτε άλλη κονσόλα PS4.

Αντίστοιχη τεχνολογία φημολογείται ότι θα φέρει και ο αντικαταστάτης του Xbox 360, οπότε εμείς εδώ στο FullPC.gr λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Αφού σας κάναμε την καρδιά… περιβόλι ήρθε η ώρα να διαβάσετε και τις φήμες που οι περισσότεροι χρήστες βλέπουν θετικά. Σύμφωνα λοιπόν με μια διαρροή, η οποία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να επαληθευτεί αν είναι αληθινή, το PS4 φαίνεται πως θα διαθέτει χειριστήριο που μοιάζει με smartphone. Κοινώς μιλάμε για κάποιο χειριστήριο με οθόνη αφής.

Όλα τα παραπάνω όμως μάλλον δεν πρέπει να σας ανησυχούν ή να σας ενθουσιάζουν ακόμη μιας και η Sony δηλώνει επίσημα ότι το PlayStation 3 είναι μια κονσόλα με αρκετό μέλλον μπροστά της και έτσι εικάζουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε το PS4 λίγο πριν την εορταστική περίοδο του 2013.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση