Η Sony κάνει reset τα passwords χρηστών στο Ευρωπαϊκό PSN

You are currently viewing Η Sony κάνει reset τα passwords χρηστών στο Ευρωπαϊκό PSN

Προληπτικά, σύμφωνα με δηλώσεις της Sony Europe, έγιναν reset τα passwords κάποιων χρηστών του PlayStation Network [PSN]. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν και δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους μέτρα, εκτός και αν υπάρχει σημαντικό θέμα ασφάλειας, η Sony εφησυχάζει αναφέροντας ότι όταν διαπιστωθεί πιθανότητα ύποπτης δραστηριότητας από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο PSN, τότε λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, όπως τα παραπάνω.

Οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν και αν διαπιστώσουν πρόβλημα σύνδεσης τους στο PlayStation Network, τότε απλά θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία ανάκτησης κωδικού. Εκεί θα τους δοθεί η δυνατότητα να ορίσουν ένα νέο κωδικό για το λογαριασμό τους.

Το θετικό στην παραπάνω είδηση είναι πως η Ιαπωνική εταιρεία μετά τα σοβαρά προβλήματα που είχε όταν ανακοίνωσε επίσημα ότι ουσιαστικά το PSN είχε χακαριστεί πριν περίπου 2 χρόνια, πλέον λαμβάνει με ιδιαίτερη σοβαρότητα ακόμα και υποψίες απειλής.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση