M.O.J.O. Android Micro-Console από την Mad Catz

You are currently viewing M.O.J.O. Android Micro-Console από την Mad Catz

Η Ouya και το Game Stick έκαναν την αρχή και έδωσαν στο Android μια πρωτότυπη χρήση, αυτή του λειτουργικού σε παιχνιδομηχανή. Τώρα η εταιρεία Mad Catz, βαδίζοντας στα χνάρια των πρώτων, φέρνει την δική της υλοποίηση στο χώρο του Android Gaming με το M.O.J.O. 

Το M.O.J.O. είναι μια μικροσκοπική κονσόλα που φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από την δόξα που γνωρίζουν τα σημερινά “μεγαθήρια” όπως το PS4 ή το Xbox One και οι κατασκευαστές του, εκμεταλλευόμενοι την ευελιξία που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα της Google σε επίπεδο software αλλά και hardware, πιστεύουν ότι θα το καταφέρουν.

Δεν έχει γίνει ακόμα λόγος για το εσωτερικό της συσκευής αλλά από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να δούμε στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο θύρες USB, μία θύρα Micro-USB, HDMI, μία έξοδος ήχου και υποδοχή για κάρτες microSD.

MCC2960

Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι η κονσόλα θα λειτουργεί με Android και θα έχει πλήρη συμβατότητα με το Play Store αλλά η Mad Catz δεν έχει διευκρινήσει ποια θα είναι η έκδοση που θα χρησιμοποιήσουν ή αν θα είναι κάποια διανομή ειδικά τροποποιημένη εκ των έσω. Επιπλέον θα παρέχεται υποστήριξη για Netflix και Hulu Plus.

Στην συσκευασία θα συμπεριλαμβάνεται και ένα Bluetooth 4.0 χειριστήριο που φέρει το όνομα CTRLR [δηλαδή “controller”], το οποίο ακολουθεί την σχεδιαστική τάση των ημερών. Η εταιρεία δήλωσε ότι το συγκεκριμένο περιφερειακό αλλά και η κονσόλα θα είναι απολύτως συμβατά με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα τους.

MCC3960

Τιμή για το M.O.J.O. δεν έχουμε αλλά λογικά θα κυμαίνεται κάπου γύρω στα 100 δολάρια ΗΠΑ, ανταγωνιστική τιμή αν σκεφτεί κανείς ότι και η Ouya και το Game Stick ακολουθούν παρόμοια τιμολογιακή πολιτική, αφήνοντας το πολύ ακριβότερο Shield της Nvidia να κοιτάζει από ψηλά.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να ανακοινώσει και η Amazon την δική της υλοποίηση, που κατά πολλούς δεν αργεί και σίγουρα θα μας κάνει να ξανακοιτάξουμε στο πορτοφόλι μας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση