Intel Haswell με 64MB L4 Cache μνήμη

You are currently viewing Intel Haswell με 64MB L4 Cache μνήμη

Σύμφωνα με δημοσίευση της γνωστής ιστοσελίδας Τoms Ηardware, βασισμένη σε μια αναφορά από την Fudzilla, η Intel σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια σειρά επεξεργαστών Haswell με 64MB L4 Cache μνήμη αποκλειστικά για την ενσωματωμένη GPU

Βασισμένη στην νέα βελτιωμένη Core αρχιτεκτονική και με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Crystal Well” οι νέοι αυτοί επεξεργαστές θα αποτελούν ένα πανίσχυρο όπλό για εκείνους που θα προτιμήσουν να επενδύσουν σε ένα τέτοιο chip, συνδιάζοντας κατά τα λεγόμενα της Fudzilla L1, L2, L3 και L4 μνήμη εξίσου μεταξύ CPU και GPU.

IntHasCrWe960

Η κατασκευή θα είναι τολμηρή από πλευράς υλοποίησης αλλά όχι ακατόρθωτη από πλευράς Intel, που συνεχίζει να μας εκπλήσει ευχάριστα με τις καινοτομίες της, με μοναδική ίσως “παραφωνία” σε όλη αυτή την ιστορία την κυκλοφορία αυτών των μοναδικών χαρακτηριστικών μόνο σε ακριβούς high-end Core i7 επεξεργαστές, γεγονός που θα τους καταστήσει δυσπρόσιτους για το ευρύ αγοραστικό κοινό λόγο τιμής.

Ανακοίνωση θα έχουμε μάλλον μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2013.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση