Intel IDF : LTE και προϊόντα στα 14nm [VIDEOS]

You are currently viewing Intel IDF : LTE και προϊόντα στα 14nm [VIDEOS]

Ο νέος CEO της IntelBrian Krzanich, καθώς και η Renée James, πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, έδωσαν μια περιγραφή για τα νέα προϊόντα, το όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας και την αξία της “φορητότητας” για την Intel και τους προγραμματιστές. 

Στο Intel Developer Forum [IDF] ανέπτυξε το όραμα της Intel ο κ. Krzanich και περιέγραψε πώς η Intel απευθύνεται σε κάθε δυναμικό τμήμα της αγοράς, αναφέροντας την επιταχυνόμενη ανάπτυξη των υπερφορητών συσκευών.

KraInt960

“Η καινοτομία και ο μετασχηματισμός του κλάδου εξελίσσονται ταχύτερα από ποτέ, αξιοποιώντας τα ισχυρά σημεία της Intel. Διαθέτουμε την τεχνολογική κατασκευαστική υπεροχή και τα εργαλεία αρχιτεκτονικής που χρειάζονται ώστε να επιτύχουμε ακόμη χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε και να έχουμε ηγετικό ρόλο σε όλους τους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής”, δήλωσε ο CEO της Intel και στάθηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία του σκοπεύει να αξιοποιήσει κάθε τμήμα αυτής της αγοράς.

Η Intel αυτή την εβδομάδα σκοπεύει να παρουσιάσει τους “Bay Trail”, τα πρώτα συστήματα SoCs στα 22nm για φορητές συσκευές.

Οι “Bay Trail” βασίζονται στη νέα μικροαρχιτεκτονική “Silvermont” χαμηλής κατανάλωσης και υψηλών επιδόσεων, η οποία θα πυροδοτήσει ένα εύρος καινοτομικών σχεδιάσεων σε περιβάλλοντα Android και Windows, ιδιαίτερα για  ταμπλέτες και συσκευές 2 σε 1.

BTIntel960

“Τα έξυπνα τηλέφωνα και οι ταμπλέτες δεν είναι το τελευταίο στάδιο”, δήλωσε ο Brian Krzanich, “Το επόμενο υπολογιστικό κύμα διαμορφώνεται ακόμη. Η τεχνολογία των συσκευών που μπορούν να ενσωματωθούν στα ρούχα, εξελιγμένοι αισθητήρες και ρομποτικές διατάξεις αποτελούν μερικές μόνο από τις πρώτες εφαρμογές.”

Ακόμα, δίνοντας ένα παράδειγμα για τον τρόπο που η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ηγετική της θέση στον κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό τομέα, ο νέος CEO ανακοίνωσε την οικογένεια επεξεργαστών Quark, προϊόντα με ακόμα μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση, ικανά να επεκτείνουν την απήχηση της Intel στα αναπτυσσόμενα τμήματα, από εφαρμογές της τάσης Internet-of-Things έως τις συσκευές που μπορούν να φορεθούν.

Ακόμα αναφέρθηκε στις ασύρματες επικοινωνίες δεδομένων δικτύων 4G και στο Intel XMM 7160, modem που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά LTE, όπως τεχνολογιές carrier aggregation καθώς και την δυνατότητα διπλάσιας διαμεταγωγής, επιδεικνύοντας μια πλατφόρμα για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που εμπεριείχε τόσο τη λύση XMM 7160 LTE, όσο και το Intel Atom SoC επόμενης γενιάς για τα έξυπνα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες του 2014 με την κωδική ονομασία “Merrifield”.

Τέλος ο κ. Krzanich παρουσίασε ένα σύστημα “Broadwell” βασισμένο σε τεχνολογία ολοκλήρωσης 14nm, η παραγωγή των οποίων έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει στο τέλος αυτού του έτους.

Int14nm960

Τα προϊόντα που θα είναι εξοπλισμένα με “Broadwell” θα προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και συσκευές που δεν απαιτούν την χρήση ανεμιστήρων για την απαγωγή της θερμότητας.

Η Renée James στην παρουσίαση της οραματίστηκε μια νέα εποχή, στην οποία κάθε συσκευή και κάθε αντικείμενο θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί υπολογιστικές λειτουργίες, γεγονός που σημαίνει ότι οι λύσεις πρέπει να είναι μικρότερες, γρηγορότερες και πιο ευέλικτες.

“Η τεχνολογία ημιαγωγών θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα πιο έντονα προβλήματα και τις πιο ενθουσιώδεις ευκαιρίες στον κόσμο, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, που διαχειριζόμαστε τις πόλεις μας και νοιαζόμαστε για την υγεία μας. Η Intel έχει διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο σε κάθε προηγούμενο μετασχηματισμό της τεχνολογίας και θα συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες λύσεις στο μέλλον”, ήταν τα λόγια της 48χρονης προέδρου στην εναρκτήρια ομιλία της.

Tόνισε επίσης την δραστηριότητα της Intel στο χώρο των υπερυπολογιστών ως ένα από τα πολλά παραδείγματα όπου η υπολογιστική δυνατότητα μπορεί να μετασχηματίσει την υγειονομική περίθαλψη, το μεγαλύτερο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας.

RJINT960

“Αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός το να εγκατασταθεί υπολογιστική ισχύς στα δισεκατομμύρια των έξυπνων αντικειμένων» δήλωσε η κ. James. “Αυτό που κάνουμε είναι πιο δύσκολο, δημιουργούμε ισχυρές υπολογιστικές λύσεις που μετατρέπουν τα δεδομένα σε σοφία και αναζητούν απαντήσεις στα πιο περίπλοκα ερωτήματα του κόσμου όπως η θεραπεία του καρκίνου. Αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μια γρήγορη ματιά του πώς η τεχνολογία της Intel θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην επούλωση, την εκπαίδευση, την ενδυνάμωση και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.”

Η Intel συνεργάζεται με το Knight Cancer Institute στο Oregon Health & Science University, σε ένα project που στοχεύει στη μείωση του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για την ανάλυση των ανθρώπινων γενετικών προφίλ και τη δημιουργία πολυδιάστατων ανιχνεύσιμων χαρτών DNA.

IDF13RF960

“Για πρώτη φορά στη μοντέρνα ιατρική, η υπολογιστική και τεχνολογική πλευρά της υγειονομικής περίθαλψης είναι τόσο σημαντική όσο η βιολογική της πλευρά” δήλωσε η κ. James. “Όσο περισσότερη υπολογιστική ισχύ μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα προσιτό κόστος, αντίστοιχα περισσότερες ζωές θα σωθούν.”

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση