Μια νέα τεχνολογία της Seagate υπόσχεται δίσκους μέχρι και 60TB

You are currently viewing Μια νέα τεχνολογία της Seagate υπόσχεται δίσκους μέχρι και 60TB

Η Seagate παρουσίασε σήμερα μια νέα τεχνολογία η οποία υπόσχεται ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα μαγνητικών δεδομένων κατά την εγγραφή, την οποία και η εταιρεία ονομάζει HAMR [Heat Assisted Magnetic Recording].

Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρά το ότι βρίσκεται μόλις στην πρώτη γενιά εξέλιξης της, είναι δυνατό να φτάσει το 1 terabit δεδομένων ανά τετραγωνική ίντσα, μια αύξηση περίπου 55% από τη σημερινή επίδοση των σκληρών δίσκων στα 620 gigabits ανά ίντσα.

Η μέθοδος αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις χωρητικότητες των σκληρών δίσκων τόσο για φορητούς όσο και για desktop υπολογιστές.

Οι πρώτοι δίσκοι που θα εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχουν χωρητικότητα 2TB για φορητούς υπολογιστές και 6TB για desktop συστήματα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας αναμένεται να φέρει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση των δεδομένων η οποία θα κυμανθεί από 5 μέχρι και 10 φορές τη σημερινή.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα οδηγήσει σε σκληρούς δίσκους μέχρι και 20TB για φορητούς υπολογιστές και 60TB για desktop.

H Seagate ήταν αρκετά συντηρητική στις δηλώσεις της που αφορούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία μιας και ανέφερε ότι οι πρώτοι HAMR σκληροί δίσκοι θα εμφανιστούν κάποια στιγμή αργότερα την τρέχουσα δεκαετία, ενώ το peak της τεχνολογίας υπολογίζεται περίπου 10 έτη αργότερα.

Πηγή

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση