XFX DD Radeon R9 R280X 1000M [VIDEO]

You are currently viewing XFX DD Radeon R9 R280X 1000M [VIDEO]

Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα σειρά R9 καρτών της αμερικανικής XFX, που αποτελείται από τις R9 280X και R9 270X κάρτες γραφικών. 

Αιχμή του δόρατος, η XFX DD [Double Disspation] Radeon R9 R280X 1000M με μνήμη RAM 3GB GDDR5, σχεδίασης Ghost Thermal 2, προσφέροντας δύο θύρες Mini DisplayPort [mDP], HDMI και δύο θύρες DVI.

XFXR9BP960

Η XFX ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών που διέθεσε στην αγορά κάρτες γραφικών της σειράς HD 7900 που δεν διέθεταν το προτεινόμενο από την AMD σύστημα ψύξης, αλλά χάρη στην σχεδίαση Ghost Thermal και την εφαρμογή του συστήματος Double Disspation XFX, η GPU μπορούσε να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις υπό συνθήκες υπερχρονισμού ενώ ταυτόχρονα να κρατάει σε αποδεκτά επίπεδα την στάθμη του θορύβου.

XFXR9270960

Ωστόσο πολλά έχουν πλέον αλλάξει, με τους χρήστες να αποζητούν όλο και πιο αθόρυβες λύσεις αλλά και την νέα σχεδίαση της Nvidia, που ειδικά με το σύστημα ψύξης που χρησιμοποίησε στην σειρά Titan αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την σύγκριση high-end καρτών, τουλάχιστον για τα επίπεδα θορύβου .

Και η AMD κατάφερε να σχεδιάσει ένα πιο αθόρυβο σύστημα ψύξης για τις R-Series κάρτες της, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και αθόρυβο.

XFXR9280960

Η XFX λοιπόν αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο “Double Disspation” και ένα πιο επαναστατικό σύστημα απαγωγής δημιουργήθηκε για την νέα R9 280X, με μεγαλύτερη επιφάνεια διάχυσης της θερμότητας κατά 1.5 εκατοστό από το κανονικό μέγεθος, προσφέροντας χώρο για δύο ανεμιστήρες 100 χιλιοστών. Άρα έχουμε ίδια ροή αέρα σε χαμηλότερη ταχύτητα, διατηρώντας ταυτόχρονα τον θόρυβο σε χαμηλά dBA.

https://www.youtube.com/watch?v=hVmDMhYOtAw

Η νέα κάρτα έχει πυρήνα χρονισμένο στα 1000 MHz και στα 1500 MHz [6000MHz] την GDDR5 μνήμη της.

Χρειάζεται ένα 8-pin και ένα 6-pin καλώδιο τροφοδοσίας για την κανονική λειτουργία της, ενώ το μήκος της πλακέτας είναι στα 26.7 εκατοστά [28.4 με το σύστημα ψύξης].

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση