Έρχεται Chromebook από την HP

You are currently viewing Έρχεται Chromebook από την HP

Η HP ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της Chromebook σύμφωνα μια ένα αρχείο PDF που βρέθηκε, μάλλον από λάθος, στο site της.

Το επερχόμενο μοντέλο θα ανήκει στη σειρά Pavilion και θα έρθει με επεξεργαστή Intel Celeron στα 1,1 GHz με 2 GB μνήμης RAM και ενσωματωμένο 16 GB SSD. Η οθόνη του θα έχει διαγώνιο 14 ιντσών και ανάλυση 1.366×768 pixels.

Η αλήθεια είναι πως η διαγώνιος της οθόνης μας προβληματίζει για την αξιοπιστία αυτής της διαρροής αφού ο ανταγωνισμός από Acer, Lenovo και Samsung διαθέτει μοντέλα με διαγώνιο οθόνης 11,6 ιντσών.

Σε ερώτηση που έγινε σε ανθρώπους της HP σχετικά με την κυκλοφορία του δικού της Chromebook η απάντηση ήταν “ουδέν σχόλιο”, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι περίπου τις 17 Φεβρουαρίου για να μάθουμε περισσότερα, αφού το προαναφερθέν PDF αρχείο έχει αυτή την ημερομηνία ως Ad Embargo.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση