Φρένο στις πωλήσεις του Chromebook 11 λόγω κατασκευαστικής αστοχίας

You are currently viewing Φρένο στις πωλήσεις του Chromebook 11 λόγω κατασκευαστικής αστοχίας

Αν και η διάθεση του ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, το Chromebook 11 δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά. Ο λόγος που το καινούριο αυτό φορητό σύστημα τραβήχτηκε, έστω και προσωρινά, από τις αγορές είναι ο φορτιστής του. 

Σύμφωνα με την Google και την κατασκευάστρια HP, ο φορτιστής δημιούργησε πρόβλημα σε έναν μικρό αριθμό χρηστών καθώς το συγκεκριμένο περιφερειακό μπορεί να υποστεί βλάβη λόγω υπερθέρμανσης κατά τη χρήση, καθιστώντας το επικίνδυνο, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι κάτοχοι των Chromebook 11 καλούνται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον αρχικό φορτιστή και να προμηθευτούν κάποιον micro-USB φορτιστή της προτίμησης τους, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

CBCHUSB960

Οι δύο εταιρείες αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με την CPSC [Consumer Product Safety Commission] προκειμένου να βρουν τρόπο να αποζημιώσουν τους αγοραστές, μέσω προγράμματος ανταλλαγής των εν δυνάμει ελαττωματικών φορτιστών με νέους, χωρίς χρέωση φυσικά.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση