Toshiba Tecra W50 με Haswell και NVIDIA Quadro

You are currently viewing Toshiba Tecra W50 με Haswell και NVIDIA Quadro

Η Toshiba ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Tecra W50, ενός συστήματος υψηλών προδιαγραφών για εκείνους που επιθυμούν να έχουν την μέγιστη ισχύ σε φορήτη μορφή. 

Το σασί του W50 φιλοξενεί μια οθόνη 15.6″ Full HD [1920×1080 px], καλιμπραρισμένη ανάλογα με τα χρωματικά μοντέλα της αγοράς, ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις επαγγελματικών εφαρμογών όπως το SolidWorks και το AutoCAD.

ToTeTo960

Κάτω από το αδιάβροχο, LED φωτιζόμενο πληκτρολόγιο του και στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται ένας Intel Core i7 επεξεργαστής 4ης γενιάς [Intel vPro], που μοιράζεται το βάρος της επεξεργασίας με μία NVIDIA Quadro K2100M των 2 GB μνήμης GDDR5. Το πακέτο ολοκληρώνεται από τα 32GB μνήμης RAM που γεμίζουν τα τέσσερα slots της μητρικής του.

Περιμετρικά θα βρείτε δύο θύρες USB 3.0, μία USB 2.0, υποδοχή ανάγνωσης καρτών μνήμης, eSATA, HDMI, θύρα VGA, Gigabit LAN και μία θύρα Μini Serial.

Υποστηρίζεται και η λειτουργία “USB 3.0 Sleep & Charge”, που μπορεί να φορτίζει φορητές συσκευές όσο το Tecra είναι σβηστό.

Ενσωματώνει τεχνολογία EasyGuard, που προστατεύει την ακεραιότητα των δεδομένων, ενώ έχει περάσει και το τεστ του Highly Accelerated Life [HALT] στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής εταιρείας, για να πιστοποιηθεί η ποιότητα κατασκευής του.

ToTePR960

Όλα αυτά στο μοναδικό βάρος των 2.7 κιλών, καθιστούν το Tecra W50 ένα από τα πιο ελαφριά “workstations” στην αγορά. Θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου, με την τιμή του να αγγίζει τα 2.000 δολάρια ΗΠΑ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση