Ετοιμάζεται η Apple να διώξει τον Tim Cook;

You are currently viewing Ετοιμάζεται η Apple να διώξει τον Tim Cook;

Σύμφωνα με πηγές από τη Wall Street η Apple βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Tim Cook. Αιτία για αυτή την κίνηση δεν είναι άλλη από την σημαντική πτώση της μετοχής της εταιρείας τους τελευταίους μήνες.

Ο Tim Cook ανέλαβε επίσημα καθήκοντα CEO στην Apple μετά το θάνατο του Steve Jobs τον Οκτώβριο του 2011 και από τότε η αξία της μετοχής της Apple έχει χάσει σχεδόν το μισό της αξίας της. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές δεν υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η μετοχή της εταιρείας θα ανακτήσει την αξία της.

Η αλήθεια είναι πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η μετοχή της Apple έφτασε στα 705 δολάρια – το peak της – ενώ σήμερα βρίσκεται περίπου στα 390 δολάρια.

Αυτό που μπερδεύει τους αναλυτές είναι πως η αξία της μετοχής της Apple δεν συμβαδίζει με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία καθ’ όλο το διάστημα που ο Tim Cook βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας είναι εξαιρετικά. Επιπλέον τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται για το 2013 να φτάσουν τα 44,29 δολάρια όταν πέρυσι ήταν 44,15 δολάρια.

Τα μέλη το ΔΣ της Apple είναι βέβαιο πως; θα σκεφτούν καλά πριν αντικαταστήσουν τον Tim Cook.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση