Hugo Barra: Φεύγει από τη Xiaomi και επιστρέφει στη Silicon Valley

You are currently viewing Hugo Barra: Φεύγει από τη Xiaomi και επιστρέφει στη Silicon Valley

Κανείς δεν περίμενε την ανακοίνωση στο Facebook του Hugo Barra, αντιπροέδρου της Xiaomi, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Κινέζικη εταιρεία και επιστρέφει στη Silicon Valley.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αποχωρεί με στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη του business των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Xiaomi προσπαθεί εδώ και καιρό να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ, χωρίς να έχει οριοθετήσει χρονικά αυτή την προσπάθεια της.

Σύμφωνα με τον Barra, η Xiaomi βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την ανάπτυξη των σχεδίων της σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έκανε την απόφαση του ευκολότερη. Επιπλέον στο post του αναφέρει σημαντικά επιτεύγματα της Xiaomi, όπως το τζίρο 1 δις δολαρίων στην αγορά την Ινδίας, καθώς και την επέκταση της σε αγορές όπως την Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας.

Όσον αφορά συγκεκριμένα μελλοντικά σχέδια του δεν έκανε αναφορές, πέραν του ότι θα αποχωρήσει από τη Xiaomi τον Φεβρουάριο, μετά την Κινέζικη πρωτοχρονιά, θα κρατήσει λίγο χρόνο στη συνέχεια για τον εαυτό του και θα συνεχίσει αμέσως μετά με κάποια νέα περιπέτεια στη Silicon Valley.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση